1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. “ABD’nin Elinde 5 Bin Atom Bombası Var”
“ABD’nin Elinde 5 Bin Atom Bombası Var”

“ABD’nin Elinde 5 Bin Atom Bombası Var”

İran'a yönelik suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmediklerini belirten İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ''ABD, 5 bin atom bombasına sahip olmasına rağmen büyük bir küstahlıkla, İran'ı atom bombası yapmakla suçluyor'' dedi.

09 Kasım 2011 Çarşamba 01:27A+A-

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, binlerce atom bombası olanlar tarafından atom bombası yapmakla suçlandıklarını belirterek, atom bombasına ihtiyaç duymadıklarını söyledi. Devlet televizyonu ve resmi haber ajanslarının bildirdiğine göre Ahmedinejad, dün Tahran'daki bir sempozyumda yaptığı konuşmada, ülkesinin nükleer enerji faaliyetleriyle ilgili suçlamalara değindi. Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İran halkının düşünce, kültür ve mantıkla hedeflerine ulaşabileceğini belirtti.

ABD'nin tehditlerini bertaraf etmek için atom bombasına ihtiyaç duymadıklarını kaydeden Ahmedinejad, ''ABD, İran halkı karşısında yer almak isterse, İran halkının vereceği cevaptan pişman olacak'' diye konuştu. İran'a yönelik suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmediklerini belirten Ahmedinejad, ''ABD, 5 bin atom bombasına sahip olmasına rağmen büyük bir küstahlıkla, İran'ı atom bombası yapmakla suçluyor'' dedi. Amerikalıların, ''kafa ve gönül gözlerini'' gerçeklere karşı kapadığını, mutluluklarını diğerlerinin yok oluşu ve fakirliğinde bildiklerini söyleyen Ahmedinejad, ''ABD ve müttefikleri, gelişme, kalkınma ve zenginliklerini diğer milletleri yağmalamak ve sömürmek üzerine programlıyorlar. Gerçekte onlar, diğerlerini yok ederek geçimlerini sağlıyor ve diğerlerini aşağılamaktan zevk alıyorlar'' ifadelerini kullandı. İran'ın nükleer enerji faaliyetleri için yılda 250 milyon dolar bütçe ayırdığını hatırlatan Ahmedinejad, ABD Başkanı'nın, atom bombalarını geliştirmek için ayrılan bütçeye ilave olarak 81 milyar dolar ayırdığını söyledi. Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ''Bu kanıt ve deliller, İran'ın mı tehlikeli olduğunu gösteriyor yoksa atom bombası yapıp, stoklayanların mı?'' diye sordu.

İran'ın nükleer enerji faaliyetleriyle ilgili son raporu açıklaması beklenen Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Yukiya Amano'nun bağımsız olmadığını belirten Ahmedinejad, ''Amano, kendisi bağımsız olmadığı gibi kurumun yasalarını ayaklar altına alıyor ve sadece ABD'nin sözlerini tekrarlıyor'' ifadesini kullandı.

UAEK'nın İran'la ilgili gerçek olmayan raporlar hazırlamakta olduğunu anlatan Ahmedinejad, UAEK'nın, sahip oldukları nükleer silahlarla dünyayı tehlikeye atan, ABD ve diğer ülkelerle ilgili tek bir rapor bile hazırlamadığına dikkati çekti. (Yeni Akit) 

HABERE YORUM KAT