1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD'li Müslümanlardan Boykot
ABDli Müslümanlardan Boykot

ABD'li Müslümanlardan Boykot

Amerikalı müslümanlar, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in her yıl düzenlediği dinlerarası toplantıyı boykot edecek.

30 Aralık 2011 Cuma 12:56A+A-

New York Polis Departmanı ve CIA'in işbirliği ile fişlenen Amerikalı Müslümanlar New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in her yıl düzenlediği dinlerarası toplantıyı boykot edecek.

15 müslüman lider New york belediye başkanının her yıl verdiği "dinlerarası diyalog " kahvaltısına katılmayacaklarını açıkadı.

Müslümanların sürekli takip altında olduğunu ifade eden liderler, sorunlarını bir mektupla Michael Bloomberg'e duyurdu.

Mektupta , Müslümanların sistematik olarak fişlenmesinden duyulan rahatsızlık dile getirildi.

Geçtiğimiz aylarda basın, Müslümanları hedef alan istihbarat çalışmalarına dair ayrıntılı haberlere yer vermişti.

Yetkililer, haberleri yalanlayarak bilgi toplama işleminin yasal ve rutin olduğunu, Müslümanlara yönelik özel bir çalışma yapılmadığını savunmuştu.

New York Belediye Başkanı Micheal Bloomberg, "Polis teröre karşı yasal görevini yerine getiriyor. Özellikle birilerinin hedef alındığı doğru değil " dedi.

Müslümanlarsa bu açıklamaları inandırıcı bulmadı.

"Polisin bu tutumu toplumun dokusunu zedeliyor, insanların birbirine güveni azalıyor. müslümanlar camiye gitmekten bile çekinir hale geldi. "

Ağustos ayında polisin müslüman mahallelere ve camilere sızma girişimlerini içeren ayrıntılı istihbarat çalışmaları ortaya çıkmıştı.

TRT Haber 

HABERE YORUM KAT