1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. AB’den Hudeyde Uyarısı: Uluslararası Hukuk İhlal Ediliyor
AB’den Hudeyde Uyarısı: Uluslararası Hukuk İhlal Ediliyor

AB’den Hudeyde Uyarısı: Uluslararası Hukuk İhlal Ediliyor

Avrupa Birliği’nden (AB) Yemen’de uluslararası insancıl hukukun her gün ihlal edildiği bildirildi.

05 Ağustos 2018 Pazar 09:53A+A-

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu’nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetimi’nden sorumlu üyesi Christos Stylianides’in ortak yazılı açıklamasında, “Hudeyde şehrinde art arda gelen hava saldırıları onlarca hayat kaybına ve birçok kişinin yaralanmasına neden oluyor. Bu, Yemen’de her gün uluslararası insancıl hukukun ihlal edildiğinin trajik bir hatırlatması.” ifadelerine yer verildi.

AA’da yer alan habere göre sivillere yönelik saldırıların en sert şekilde kınandığı kaydedilen açıklamada, tüm tarafların sivil toplumu koruması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada saldırıların okul, sağlık merkezleri, yerleşim bölgeleri, limanlar ve havaalanlarını da hedef aldığı belirtilirken, sivil toplumun büyük zarara uğratıldığına dikkat çekildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths’in Yemen’de “barış görüşmelerini” 6 Eylül’de başlatmayı planladığına yönelik beyanın memnuniyetle karşılandığı aktarılan açıklamada, tüm taraflara BM nezdindeki diplomatik çabalara destek vermesi çağrısında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT