1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD'den Umudu Kesen YPG/PKK Yüzünü Moskova ve Şam'a Döndü
ABD'den Umudu Kesen YPG/PKK Yüzünü Moskova ve Şam'a Döndü

ABD'den Umudu Kesen YPG/PKK Yüzünü Moskova ve Şam'a Döndü

​​​​​​​Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Suriye'den askeri birliklerini çekmeye başlamasının ardından ülkenin kuzeyindeki YPG/PKK güçleri Moskova ve Şam'dan yardım istiyor.

27 Aralık 2018 Perşembe 23:24A+A-

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon hazırlıklarının sürdüğü dönemde, Rusya ve Esed rejiminin bölgeye asker göndermesi çağrısı yapılıyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Suriye'nin kuzeyinden Moskova'ya giden YPG/PKK heyeti yakın zamanda tekrar bu ülkeyi ziyaret edecek.

Rusya ve Şam rejimiyle görüştüklerini söyleyen YPG/PKK’lı Aldar Xelil, "İstikrar için Rusya'nın bölgede önemli bir rol üstlenmesini istiyoruz" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşen heyette yer alan Badran Jia Kurd de "Türkiye'nin saldırısını geri püskürtmek için farklı seçenekleri tartışıyoruz. Yardım için Rusya, Fransa ve Avrupa Birliği ülkeleriyle iletişime geçtik. Bu bölgede sınırları korumak Suriye yönetiminin sorumluluğunda" diye konuştu.

Savaş boyunca Esed rejimi ile bir çatışmaya girmeyen YPG/PKK’nın, yaz aylarında Esed rejimiyle yaptıkları görüşmelerden sonuç çıkmamıştı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum