1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. ABD’den Suu Çii'nin Ödülüne İptal
ABD’den Suu Çii'nin Ödülüne İptal

ABD’den Suu Çii'nin Ödülüne İptal

ABD Holokost Anma Müzesi yönetimi, Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılarına ve zulmüne tepkisiz kalan Suu Çii'ye verilen Elie Wiesel Ödülü'nü iptal etti.

08 Mart 2018 Perşembe 10:21A+A-

ABD Holokost Anma Müzesi, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii'ye verilen Elie Wiesel Ödülü'nü, ülkedeki Arakanlı Müslümanlara yönelik zulme ve şiddet olaylarına sessiz kalması nedeniyle iptal etti.

Müzeden yapılan açıklamada, müzenin 2012'de Suu Çii'ye verdiği Elie Wiesel insan hakları ödülünün iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, ödülün iptal edilmesiyle ilgili, Suu Çii'nin, Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara yönelik toplu katliamlarını kınamaması ve durdurmaması gerekçe gösterildi.

"Demokrasi ve insan hakları için şiddeti reddeden mücadelesi" nedeniyle 1991'de Nobel barış ödülüne layık görülen Suu Çii'nin on binlerce Arakanlı Müslümanın topraklarından edilmesine ve binlercesinin yaşamını yitirmesine karşı tepkisiz kalması, uluslararası toplumun eleştirilerine yol açıyor.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum