1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’den Suriye’de “Güvenlikli Bölgeler” Açıklaması
ABD’den Suriye’de “Güvenlikli Bölgeler” Açıklaması

ABD’den Suriye’de “Güvenlikli Bölgeler” Açıklaması

ABD Savunma Bakanı Mattis, Suriye krizine ilişkin, 'Tüm savaşlar en nihayetinde biter. Biz de uzun süredir bu savaşı nasıl bitirebileceğimiz üzerine çalışıyoruz.' dedi.

09 Mayıs 2017 Salı 12:09A+A-

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, "Tüm savaşlar en nihayetinde biter. Biz de uzun süredir bu savaşı (Suriye'deki iç savaş) nasıl bitirebileceğimiz üzerine çalışıyoruz." dedi.

DEAŞ'la mücadele toplantısına katılmak üzere Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan Mattis, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki çatışmasızlık bölgeleri anlaşmasını incelediklerini ancak bu yöntemin etkili olup olmayacağı da dahil olmak üzere birçok soru işareti olduğunu belirtti.

Oluşturulacak "çatışmasızlık bölgeleri"nin genel konumlarının "iyice anlaşıldığını" ancak sınırların detaylıca incelendiğini kaydeden Mattis, bu planın ABD'nin bölgede IŞİD’e karşı verdiği mücadeleyi nasıl etkileyeceğinin henüz netleşmediğini dile getirdi.

Mattis, "Bu bölgelerin güvenli olacağının teminatını kim veriyor. Bunu kimler imzaladı? Bu sınırın dışında kim tutulacak? Tüm detayların üzerinde çalışacağız. Şeytan ayrıntıda gizlidir değil mi?" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Suriye'deki durumun dikkatlice incelenmesi gerektiğine işaret eden Mattis, "Tüm savaşlar en nihayetinde biter. Biz de uzun süredir bu savaşı (Suriye'deki iç savaş) nasıl bitirebileceğimiz üzerine çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'daki görüşmelerde Türkiye, Rusya ve İran'ın garantörlüğünde Suriye'de "çatışmasızlık bölgeleri" oluşturulmasına ilişkin anlaşma imzalanmış, ABD de bu müzakerelere temsilci göndermişti.

HABERE YORUM KAT