1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD’den İsrail Katliamına Destek
ABD’den İsrail Katliamına Destek

ABD’den İsrail Katliamına Destek

Küstah bir açıklama yapan ABD, “İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyoruz.” dedi.

15 Kasım 2012 Perşembe 00:46A+A-

Hamas’ın askeri kanadının lideri Ahmed El Cebari’yle birlikte aralarında bebek ve çocukların da olduğu 11 Filistinlinin katledildiği İsrail hava saldırının ardından Pentagon'dan, "İsrail’in kendini savunma hakkını destekliyoruz" açıklaması geldi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Yarbay Stephen Warren, "Gazze'deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İsrailli ortaklarımızın kendilerini terörizme karşı savunmalarına destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner de İsrail'in Gazze saldırısıyla ilgili olarak, “Hamas ve diğer terörist organizasyonların İsrail halkına karşı giriştiği şiddetin hiçbir mazeret ve gerekçesi yok. İsrail'in kendisini savunma hakkını destekliyoruz” ifadesini kullandı.

Toner, yazılı açıklamasında, Gazze'den İsrail'in güneyine yönelik roket atışını güçlü bir şekilde kınadıklarını belirterek, ardından patlak veren şiddette İsrailli ve Filistinli sivillerin ölmesi ve yaralanmasından üzüntü duyduklarını kaydetti.

Toner, şunları bildirdi:

Hamas ve diğer terörist organizasyonların İsrail halkına karşı giriştiği şiddetin hiçbir mazeret ve gerekçesi yok. Bu alçakça eylemi bir an önce durdurması için sorumlularına çağı yapıyoruz. İsrail'in kendisini savunma hakkını destekliyoruz ve İsrail'i, sivil kayıpları önlemek için tüm çabalarına devam etmesi yönünde teşvik ediyoruz. Hamas, aslında Filistin halkının en iyi çıkarlarını temsil ettiğini iddia ediyor ama Filistinlerin davasına ters etki yaratan şiddete girişmeye devam ediyor. Neredeyse günlük bazda İsrail'e saldırmak, Gazze'deki Filistinlilere yardım etmek ve Filistin halkını kendi kaderini tayin hedefine daha da yaklaştırmak adına hiçbir katkı sağlamıyor.

İsrail Ordusu ise yaptığı açıklamada hava saldırısının Gazze'deki silahlı gruplara karşı operasyonların başlangıcı olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT