1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD'de Foley'in Resmiyle İslamofobik Propaganda
ABD'de Foley'in Resmiyle İslamofobik Propaganda

ABD'de Foley'in Resmiyle İslamofobik Propaganda

ABD'de bir grup, IŞİD tarafından öldürülen ABD'li gazeteci James Foley'in resmini kullanarak hazırladıkları İslam karşıtı afişleri ülkenin birçok yerine astı.

30 Eylül 2014 Salı 15:17A+A-

ABD'de bir grup, İslamofobik bir kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde bastırılan binlerce reklam afişinde IŞİD tarafından öldürülen ABD'li gazeteci James Foley'in resimleri kullanıldı. 

Grup İslam karşıtı reklam afişlerinde, Foley'in resimlerinin altına, "Bu İslamobofya değil İslamorealism/İslam gerçeği” sloganını yazdılar. Afişler ABD'de yaşayan Müslümanlardan ve özgürlük yanlısı gruplardan büyük tepki topladı.

FOLEY'İN AİLESİ AFİŞLERİ TOPLATTI

İslam karşıtı propagandaya gelen en önemli tepkilerden biriyse öldürülen gazeteci James Foley'in ailesinin tepkisiydi. 

Foley'in ailesi, avukatları aracılığıyla yaptıkları başvuruda afişlerin toplatılmasını istedi. Foley'in ailesinin avukatı J. Patrick Rowan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "James Foley, nüfusunun neredeyse tamamı Müslüman olan bölgelerde yaşadı ve oradan haberler yaptı, James Foley, Müslümanlara ve İslam'a son derece saygılı biriydi. Hazırladığınız bu reklam Müslümanlara yönelik büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu yüzden Foley'in ailesi bu afişlerin toplatılmasını istiyor" dedi.

Kampanyayı başlatan grubun avukatı Pamela Geller'se Foley ailesini avukatına cevap olarak afişlerin toplatılacağını, bunun Foley ailesinin acılarına duydukları saygıdan dolayı yapılacağını söyledi. Geller, kampanyanın devam edeceğini ancak afişlerde bundan sonra Foley'in resimlerinin kullanılmayacağını ekledi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT