1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'de Cami Kundaklamaya 25 Yıl Hapis Cezası Verildi
ABD'de Cami Kundaklamaya 25 Yıl Hapis Cezası Verildi

ABD'de Cami Kundaklamaya 25 Yıl Hapis Cezası Verildi

ABD’nin Teksas eyaletinde cami kundaklayan kişiye “nefret suçu”dan 25 yıl hapis cezası verildi.

18 Ekim 2018 Perşembe 20:46A+A-

ABD'nin Teksas eyaltinde Ocak 2017 yılında meydana gelen olayda, Marq Vincent Perez isimli bir şahıs camiyi ateşe vererek küle çevirmişti. Yaklaşık iki yıllık yargılamanın ardından mahkeme sanığa nefret suçundan dolayı 25 yıl hapis cezası verildi.

Olay gecesi Perez'i gören bir tanığın ifadesinde ise şahsın Müslümanlara nasıl bir nefret duyduğu açıkça görülüyordu. Sanık, "Cami yanarken Perez bir çocuk gibi sevinçle yerinde zıplıyordu" açıklaması yaptı.

Perez'in yaptığı kundaklamanın Müslümanları terörize ettiğini vurgulayan mahkeme, geçmişte facebook hesabından Müslümanlık karşıtı bir çok paylaşımda bulunan Perez'in cezasını en üst seviyeden verdi.

Beş gün süren son yargılamada tanıklar, Perez'in caminin olduğu bölgeye sık sık gelerek planlama yaptığını söyledi.

Teksas Eyalet Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre ABD Bölge Yargıcı John Rainey, nefret suçlarının toplum için bir kanser olduğunu vurgulayarak, "Bu tür davranışlar asla tolare edilmeyecektir" dedi.

Davanın ardından bir açıklama yapan Amerikan-İslam İlişkileri-Houston Konseyi'nin direktörü Mustafaa Carroll, "Bir ibadet evine karşı bu nefret saikli suçtan dolayı üzülürken, adalet kolunun uzun ve doğru olana doğru eğildiğini rahatlatıyoruz. Tüm kanun uygulayıcı kurumlara, ilk müdahale edenlere, Victoria topluluğuna ve Müslüman komşularına yardım eden herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve geldikten sonra Müslümanlar aleyhine yaptığı açıklamalar, ülkedeki Müslüman düşmanlığını körüklemişti.

Kundaklama olayının ardından yeniden yapımına başlanan cami ise tamamlanmak üzere. Cami için oluşturulan facebook sayfasından, "Neredeyse bitmek üzere. Bir kaç parça kaldı. Sevgiyle yapıyoruz" mesajı eşliğinde fotoğraflar paylaşıldı.

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT