1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. ABD'de 9 Hamile Kadında Zika Virüsüne Rastlandı
ABD'de 9 Hamile Kadında Zika Virüsüne Rastlandı

ABD'de 9 Hamile Kadında Zika Virüsüne Rastlandı

ABD’li sağlık yetkilileri 9 hamile kadının Zika virüsü taşıdığını teyid ederek, virüslü hamile kadınlarda doğum kusurları ve düşüklerin bunu belgelediğini bildirdi.

27 Şubat 2016 Cumartesi 06:48A+A-

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ABD'deki Zika vakalarıyla ilgili ülkedeki en son durumu içeren bir rapor yayımladı.

CDC, Zika virüsü raporunda, ABD'de 9 kişide Zika Virüsü vakasına rastlandığını ve araştırılan 10 kişide daha virüse rastlanma ihtimali olduğunu açıkladı.

ABD'de son bir ay içinde virüsten etkilenen en az 2 kadının kürtaj ve 2 kadının ise kusurlu doğum yaptığını açıklayan CDC, 1 kadının ciddi doğum kusurları yaşadığını, 2 kadının sağlıklı çocuk dünyaya getirdiğini ve diğer 2 kadının da hâlâ hamile olduğunu bildirdi.

CDC, ABD'de geçen ağustostan 10 Şubat tarihine kadar 257 hamile kadının Zika virüsü testi yaptırmak için başvuruda bulunduğunu bildirirken, bunların yüzde 97'sinde herhangi bir hastalığa rastlanmadığını açıkladı.

Test yaptıranların tümünün Zika virüsü taşıyan bölgelere seyahat ettikleri ve hastalığın belirtileri olan ateş ve eklem ağrıları gibi rahatsızlıkları taşıdıkları kaydedildi.

CDC, 6 kadının hamileliğinin ilk 3 ayında virüse yakalandığı bilgisini paylaşırken bir kadının doğumunda ise “cidd mikrosefali” vakasına rastlandığı bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT