1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD ve Küçük Ortağı PKK Rakka'da 18 Sivili Katletti
ABD ve Küçük Ortağı PKK Rakka'da 18 Sivili Katletti

ABD ve Küçük Ortağı PKK Rakka'da 18 Sivili Katletti

Suriye'de, ABD ve PKK/PYD'nin Rakka kentine bugün düzenlediği saldırılarında 18 sivilin öldüğü, 50 sivilin yaralandığı bildirildi.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 00:00A+A-

"Rakka sessizce katlediliyor" isimli IŞİD ve PKK/PYD karşıtı yerel aktivist ağı, sosyal medya hesabında, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun ve PKK/PYD'nin kente bugün düzenlediği saldırılarında 18 sivilin öldüğü, 50 sivilin yaralandığı bildirildi.

Rakka'daki yerel medya aktivistlerinden Muaz Aziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''PYD, Rakka'da subay lojmanlarının bulunduğu bölgenin kontrolü sağladı. DEAŞ da kentin güneyinde PYD güçlerinin olduğu yerlere bomba yüklü iki araçla saldırdı.'' dedi. Bombalı eylemde çok sayıda PKK/PYD militanının öldüğünü ve yaralandığını söyleyen Aziz, ''Kentin Furusiye ile Kadisiye mahallelerinde PYD ile DEAŞ arasında yoğun çatışmalar var.'' diye konuştu.

ABD'nin öncülük ettiği Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu, Rakka kent merkezine yönelik operasyonun 6 Haziran itibarıyla başladığını duyurmuştu. Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), son 8 ayda Rakka'ya düzenlen saldırılarda, 308’i çocuk, 203’i kadın, en az bin 400 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirmişti.

HABERE YORUM KAT