1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD Uçakları Kobani'de IŞİD'e 7 Hava Saldırısı Düzenledi
ABD Uçakları Kobani'de IŞİD'e 7 Hava Saldırısı Düzenledi

ABD Uçakları Kobani'de IŞİD'e 7 Hava Saldırısı Düzenledi

ABD’nin öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD’in çekildiği Kobani kenti yakınlarında 7 yeni hava saldırısı düzenledi.

01 Şubat 2015 Pazar 19:32A+A-

ABD’nin öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD’in Kobani'den (Ayn el-Arap) çekilmesinin ardından kentin yakınlarındaki örgütün noktalarını hedef almayı sürdürüyor.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü’nden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte ABD ve ortak ülkelere ait saldırı, savaş ve uzaktan kumanda edilen insansız hava araçlarıyla Kobani yakınlarında 7 hava saldırısı düzenlendi. IŞİD’in depolama alanlarının yanı sıra taktiksel ünitelerinin hedef alındığı saldırılarda, örgütün 5 muharebe pozisyonu imha edildi. Rakka civarındaki tek saldırıda ise örgütün taktiksel ünitesi hedeflendi.

Öte yandan Birleşik Ortak Görev Gücü’nden yapılan diğer açıklamada da hava saldırılarının başladığı Ağustos 2014’ten bu yana Kobani civarında IŞİD mevzilerine 700’den fazla saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırılarda örgütün 280’in üzerinde muharebe mevzisinin ve kontrolündeki bin binanın yıkıldığı aktarılan açıklamada, IŞİD’e ait 60’tan fazla silahlı kamyonetin, çok sayıda tankın, silah sisteminin ve diğer askeri teçhizatların kullanılmaz hale getirildiği ifade edildi.

Açıklamada, hava operasyonlarını yürüten ABD’li komutan Korgeneral James Terry'nin Kobani’yle ilgili, "Havadan destek sağladığımız Kürt güçleri, Kobani kentini geri almada başarılı olmuştur. Koalisyon güçleri, IŞİD'e bulunduğu her yere saldırmaya devam edecektir" sözlerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum