1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD Suriye'de IŞİD ve Nusra'ya Karşı Hava Saldırısı Başlattı
ABD Suriye'de IŞİD ve Nusra'ya Karşı Hava Saldırısı Başlattı

ABD Suriye'de IŞİD ve Nusra'ya Karşı Hava Saldırısı Başlattı

Pentagon, ABD ve partnerlerinin Suriye’de IŞİD'e karşı hava saldırısı yaptığını duyurdu.

23 Eylül 2014 Salı 05:54A+A-

Pentagon Sözcüsü John Kirby, "ABD ordusu ve partner ülkelerin güçlerinin, avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullanarak, Suriye’deki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'ne karşı askeri eylemde bulunduğunu teyit edebilirim” dedi.

Saldırının şu anda devam ettiği için konuyla ilgili daha fazla detay veremeyeceğini belirten Kirby, “Bu hava saldırılarının kararı, Başkomutan’ın yetkisi altında ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı komutanınca bugünün erken saatlerinde verildi. Konuyla ilgili daha sonra daha fazla detay vereceğiz” diye konuştu.

Amerikan haber ajansı AP’nin haberine göre, saldırının devam ettiği için isimlerinin açıklanmaması koşuluyla basına bilgi veren ABD’li yetkililer, IŞİD’in Suriye’deki kontrol merkezlerine, ikmal tesislerine, eğitim kamplarına ve diğer kritik noktalardaki lojistik yerlerine yönelik akşam saatlerinde başlayan saldırıya 5 Arap ülkesinin katıldığını kaydetti.

ABD, Esed'i Saldırıdan Önce Bilgilendirdi

Esed rejiminin televizyonuna verdiği habere göre, ABD Suriye'nin BM Temsilcisi'ni, Rakka'daki IŞİD'e yönelik bombardıman öncesi bilgilendirdi. 

Nusra Cephesi de vuruldu

ABD ve koalisyon ülkeleri IŞİD'in yanı sıra Nusra Cephesi'ni de hedef aldı. Savaş uçakları, Nusra Cephesi'nin etkili olduğu ülkenin kuzeybatısındaki bazı bölgelere hava saldırısı düzenledi. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum