1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. ABD Saldırıları Yüzünden Düğün Bile Yapamıyorlar
ABD Saldırıları Yüzünden Düğün Bile Yapamıyorlar

ABD Saldırıları Yüzünden Düğün Bile Yapamıyorlar

ABD’nin insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırılarda 2004’ten bu yana çoğunluğu sivil 3 bin 300 kişi hayatını kaybetti

27 Eylül 2012 Perşembe 03:34A+A-

İşgalci ABD’nin Pakistan’da insansız hava araçlarıyla düzenlediği ve Amerikan Standford ile New York üniversiteleri uzmanlarının “uluslararası hukuka aykırı” dediği saldırılara hedef olmamak için halk düğün ve cenaze törenlerini bile yapamaz duruma geldi. ABD’nin insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırılarda 2004’ten bu yana çoğunluğu sivil 3 bin 300 kişi hayatını kaybetti

 Amerikan insansız hava araçları tarafından Pakistan’ın kuzeybatı bölgelerine düzenlenen saldırıların ülkede Amerikan karşıtı akımları güçlendirdiği belirtildi.

Amerikan Standford ve New York üniversiteleri uzmanları tarafından hazırlanan rapora göre, işgalci ABD’nin 2004 yılından beri Pakistan’ın kuzeybatı bölgelerinde insansız hava araçlarıyla düzenlediği ve çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği saldırıların Pakistan kamuoyunda Amerikan karşıtı akımları güçlendirdiği ve şiddete yönlendirdiği saptandı.

Saldırılarda, Taliban ve El Kaide mensupları hedeflenmesine rağmen, bu saldırılardan daha çok sivillerin zarar gördüğü itiraf edildi.

Son yıllarda artış gösteren saldırıların ülkenin kuzeybatı bölgesindeki günlük hayatı olumsuz etkilediğine işaret edilen raporda, halkın insansız uçak saldırılarında toplu hedef olmamak için düğün ve cenaze törenlerini dahi yapamaz duruma geldiği kaydedildi. Söz konusu saldırıların Pakistan ile ABD arasındaki ilişkilere büyük zarar verdiği belirtilirken, sivil kayıplara yol açan bu tür saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunun altı çizildi. Raporu hazırlayan Amerikalı uzmanlar, Washington yönetiminin Pakistan’da uyguladığı bu stratejiyi yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

İşgalci ABD yönetiminin 2004 yılında başlattığı insansız hava aracı saldırılarında, çoğunluğu sivil 3 bin 300 kişi hayatını kaybetti. Saldırılar ABD Başkanı Barack Obama’nın göreve geldiği 2008 yılından sonra hızla arttı.  (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum