1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD Saldırıları ve Ölümler
ABD Saldırıları ve Ölümler

ABD Saldırıları ve Ölümler

Amerika Birleşik Devletleri; Afganistan ve Pakistan sınırında El Kaide'nin rehin aldığı bir Amerikalı ile bir İtalyan rehineyi 'yanlışlıkla' öldürdüğünü ileri sürdü.

23 Nisan 2015 Perşembe 17:30A+A-

Beyaz Saray, ocak ayında düzenlenen hava saldırısında Amerikalı doktor Warren Weinstein ile İtalyan Giovanni Lo Porto'nun yanısıra üst düzey El Kaide lideri Ahmet Faruk'un öldüğünü açıkladı. Beyaz Saray bölgede insansız hava aracıyla düzenlenen ayrı bir saldırıda da Amerikan vatandaşı olan El Kaide lideri Adam Gadahn'ın da öldürüldüğünü belirtti. Salırıların Ocak ayında düzenlenmesine rağmen 4 ay sonra açıklanıyor olması ise "Belgelerin üzerindeki gizlilik kararı yeni kaldırıldı" açıklamasıyla gerekçelendirildi.

Operasyonda 'masum iki rehinenin ölümüyle ilgili tüm sorumluluğu ABD Başkanı Barack Obama'nın üstlendiğini' vurgulayan Beyaz Saray, "Hükümetimiz içindeki birçok kişi Dr. Weinstein ve sayın Lo Porto'nun yerini bulmak için çok uğraştı. Ölümlerinin acısı hep yüreğimizde olacak." ifadelerini kullandı. 

ABD Başkanı Barack Obama da konuyla ilgili canlı yayında açıklama yaptı. "Ölümcül hatalar oluyor. Operasyonlarda masum insanlar da hayatını kaybediyor" dedi. ABD Başkanı "Bir daha tekrarlanmaması için azami dikkati göstereceğiz" diye konuştu. 

ABD ordusunun, CIA'in yönettiği drone saldırılarında Afganistan - Pakistan sınırında binlerce kişi katledildi. Birleşmiş Milletler ABD'nin dron saldırılarında sivillerin öldürüldüğünü belirterek CIA'in saldırılarda ölenlerin kaydını kamuoyuyla paylaşmamasını eleştiriyor. 

www.whitehouse.gov

HABERE YORUM KAT