1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ABD Saldırıları Kayseri'de Protesto Edildi
ABD Saldırıları Kayseri'de Protesto Edildi

ABD Saldırıları Kayseri'de Protesto Edildi

ABD'nin IŞİD'e karşı Suriye'de başlattığı saldırılar Kayseri'de Öncü Nesil Derneği, Özgür-Der Girişimi ve Genç Birikim Dergisi tarafından protesto edildi.

26 Eylül 2014 Cuma 19:00A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler'de (BM) yaptığı konuşmanın kendilerini üzdüğünü belirten Öncü Nesil Derneği Kayseri Temsilcisi Ebubekir Karataş, "Suriye'ye yönelik saldırılara destek açıklaması yapan Erdoğan'ı tavrını gözden geçirmeye ve sözlerine açıklık getirmeye çağırıyoruz" dedi. Cumhuriyet Meydanı'nda Öncü Nesil Derneği, Özgür-Der Kayseri Girişimi ve Genç Birikim Dergisi çağrısı ile bir araya gelen toplanan topluluk, ABD'nin Ortadoğu politikalarına tepki gösterdi. 'Terörist ABD' , 'AKP şer ittifakına girme' , 'IŞİD Bahane hedef Suriye halkı ve devrim' , Müslüman halklar kardeştir, vahşete ortak olma' yazılı pankartlarla dikkat çeken ve tekbir getirerek, "Kahrolsun Amerika" sloganları atan grup adına basın açıklamasını Öncü Nesil Derneği Kayseri Temsilcisi Ebubekir Karataş yaptı. Basın açıklamasına Besmele ile başlayan Karataş, "Afganistan ve Irak'ın işgalcisi, Yemen'den Somali'ye kadar İslam coğrafyasında devam etmekte olan insanlık suçlarının faili, Siyonist vahşetin baş destekçisi büyük şeytan ABD, Irak'tan sonra Suriye'de de katliam yapıyor. Terörün ilerleyişini durdurma bahanesiyle işbirlikçilerinin de katkısıyla denizden ve havadan Suriye topraklarına bombalar yağdırıyor. Bu saldırılarda, işlerini-güçlerini, çoluğunu-çocuğunu, bırakıp mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yardımına koşmak amacıyla Allah yolunda cihada koşan 25 Türkiyeli kardeşimiz şehit düştüler. Karargah olarak vasıflandırdıkları yerlerde, masum bebekler ve insanlar hayatlarını kaybettiler. ABD, gerçekleştirdiği bu saldırılarla daha önce Irak'ta taifeci-mezhepçi güçleri desteklediği gibi şimdi de Beşşar Esed diktatörlüğünün ömrünü uzatmanın çabasında" şeklinde konuştu.

ABD'nin Ortadoğu'da Müslüman halklardan ve mazlumlardan yana tavır almayacağını vurgulayan Karataş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "ABD ve onunla birlikte hareket eden Batılı güçler ve bölgedeki işbirlikçilerinin temel kaygısı ve hedefi, Irak'ta da Suriye'de de statükoyu korumaktır. Oysa bu zalim statüko, Müslüman halklar için esareti, zulmü ve işgali temsil etmektedir. Bu süreçte Türkiye, her ne gerekçeyle olursa olsun, tavrını küresel haramilerin politikalarına alet olmamam yönünde almak zorundadır. Müslüman ve mazlum hakların beklentileri bu olduğu gibi, onur ve adalet de bunu gerektirir. Ne var ki, BM zirvesi için gittiği New York'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın mensuplarıyla söyleşisi esnasında sarf ettiği bazı sözler, biz Müslümanları fazlasıyla üzmüştür. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Suriye'de gerçekleştirdiği askeri operasyonları olumlu bulduğunu ve Türkiye'nin buna hem siyasi, hem askeri destek verebileceğini söylemiştir. Bu sözleri kaygıyla ve teessüfle karşılıyor, kesinlikle doğru bulmuyoruz. Grup, basın açıklamasının ardından "Zalimlere ve kafirlere biz düşmanız, zalimlerin ve kafirlerin ellerini kurut ya Rabbi" diyerek dua edip, ardından da olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum