1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SOMALİ

  4. ABD Ordusu Somali'de Gizli Savaş Yürütüyor
ABD Ordusu Somali'de Gizli Savaş Yürütüyor

ABD Ordusu Somali'de Gizli Savaş Yürütüyor

Uluslararası medya, Suriye ve Irak'a odaklanmışken, Obama yönetiminin Somali'de yeni ve büyük bir gizli savaş başlattığı söyleniyor.

18 Ekim 2016 Salı 17:17A+A-

ABD ordusunun Somali'de yürüttüğü operasyonlar büyük oranda artış gösterdi. ABD Özel Kuvvetleri bünyesindeki askerler ile Hava Kuvvetleri'nin düzenlediği saldırılardaki artış "ABD, Somali'de gizli bir savaş yürütüyor" yorumlarına sebep oldu.

New York Times gazetesinin haberine göre, 1993'teki "Karaşahin düştü" operasyonundan bu yana Somali'deki ABD varlığı, ilk kez bu dönemde, olağanüstü bir artış gösterdi. ABD'nin saldırıları her ne kadar medyaya yansımasa ya da yansıtılmasa da çok sayıda sivilin ölümüyle sonuçlanıyor.

Eş-Şebab ve diğer örgütlere yoğunlaşan saldırılar ve çatışmalarla ilgili medyaya bilgi verilmemesi de gazetenin eleştirdiği konular arasında.

Bazı yorumculara göre, son dönemde başlayan Somali'deki askeri hareketlilik, Obama'dan sonra gelecek başkan döneminde de sürecek.

Obama'nın başkanlığın ilk döneminde savaş bölgelerinden ABD askerini geri çekme planlarına rağmen, son birkaç yıl içerisinde Irak, Afganistan ve Somali gibi ülkelerde yığınağını sürekli arttırdığı da görülüyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT