1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD Mahkemesi Siyahi Gencin Katil Zanlısı Polisleri Akladı
ABD Mahkemesi Siyahi Gencin Katil Zanlısı Polisleri Akladı

ABD Mahkemesi Siyahi Gencin Katil Zanlısı Polisleri Akladı

Gray'in gözaltındayken ölümü hakkındaki davada bir polis daha suçsuz bulundu.

23 Haziran 2016 Perşembe 23:28A+A-

ABD'nin Baltimore kentinde siyahi genç Freddie Gray'in geçen yıl gözaltındayken boynunun kırılması sonucu ölümüyle ilgili davada yargılanan polis memurlarından biri daha suçsuz bulundu.

Baltimore'da devam eden davada yargılanan 6 polis memurundan biri olan ve hakim karşısına çıkan polis memuru Caesar Goodson, 25 yaşındaki Gray'in gözaltına alınıp polis merkezine götürülmesi sırasında polis minibüsünü kullanan kişiydi. Goodson, aracı "sert" kullanarak Gray'in elleri ve ayakları bağlı olduğu için başını minibüsün metal kısımlarına çarpmasına ve boynunun kırılmasına sebep olmakla suçlanıyordu.

Jüri tarafından yargılanmak yerine hakim kararını tercih eden siyahi polis Goodson, kasıt olmadan adam öldürme, saldırı, görevi suistimal ve kasten tehlikeli durum yaratma suçlamalarından beraat etti.

Davanın yargıcı, Goodson'ın gözaltındaki Gray'i emniyet kemeri olmadan taşımasının yaralanmaya yol açacağını ya da Gray'in tedaviye ihtiyacı bulunduğunu fark etmesi gerektiği yönündeki savcıların tezlerinin kanıtlanamadığını söyledi. Yargıç, ayrıca polis aracının "sert" şekilde kullanıldığının da ispatlanamadığını belirtti.

Polis memurunun avukatları, Gray'in minibüs içinde kendi kendine düşerek yaralandığını iddia ediyordu. Avukatlar, ayrıca Goodson'a yaralanmayı fark edecek yeterli eğitim verilmediğini savunuyordu.

Siyahi genç Freddie Gray, geçen yıl nisan ayında polis tarafından gözaltına alındıktan sonra boynu kırılarak ölmüş, olaydan kısa süre sonra kentte polis şiddetine karşı günlerce devam eden protestolar başlamıştı.

Gray'in ölümüne ilişkin açılan davada yargılanan 6 polis memurundan biri de geçen ay suçsuz bulunmuştu. Diğer polisler hakkındaki yargı süreci devam ediyor.

HABERE YORUM KAT