1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. ABD Kunduz'daki Hava Bombardımanında Hastaneyi Vurdu
ABD Kunduz'daki Hava Bombardımanında Hastaneyi Vurdu

ABD Kunduz'daki Hava Bombardımanında Hastaneyi Vurdu

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz'da Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün de faaliyet gösterdiği hastaneye düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a yükseldiği bildirildi.

03 Ekim 2015 Cumartesi 16:02A+A-

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentinde Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün de faaliyet gösterdiği hastaneye düzenlenen hava saldırısı sırasında hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a yükseldiği bildirildi. 

Örgütten yapılan açıklamada, "Hastanemize yönelik yarım saati aşkın süren hava bombardımanında 9 MSF (Medecins Sans Frontieres) personeli hayatını kaybederken 19'u MSF personeli olmak üzere 37 kişi de ağır şekilde yaralandı" denildi.

Yaralılardan durumu kritik olanların Kunduz'a 2 saat uzaklıktaki Pul-i Humri kentine nakledildiği belirtilirken, hastanede tedavi edilen çok sayıda hastanın da halen kayıp olduğu ifade edildi. 

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Afganistan'daki ABD güçlerinin sözcüsü Albay Brian Tribus, "Hastanenin yanlışlıkla kendi güçlerince vurulmuş olabileceğini ve konunun incelendiğini' söyledi. Tribus, hastanenin vurulduğu sırada Amerikan jetlerinin bölgedeki "düşman unsurlara" yönelik hava saldırısı düzenlediğini de sözlerine ekledi. 

Saldırıyı kınayan Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, hastanenin koordinatlarının Kunduz'daki savaş öncesinde ABD ve Afgan güçlerine verildiğini, ancak saldırının kendilerini şoke ettiğini belirtti. Açıklamada ayrıca, "MSF, bu korkunç saldırının neden ve nasıl gerçekleştirildiği ile alakalı ivedilikle ve net bir şekilde açıklama bekliyor" denildi ve saldırının sorumlularının bir an önce açıklanması istendi.  

Ölü ve yaralı sayısının artabileceği belirtilirken görgü tanıkları, ABD savaş uçaklarının hastaneyi bombaladıktan sonra binada yangın çıktığını, çok sayıda hasta ve tıbbi personelin hayatını kaybetmiş olabileceğini dile getirdi. 

Kunduz'daki iki hastaneden biri olan MSF hastanesi, hedef alındığında, 105 yaralının tedavisinin sürdüğü kaydedildi. Bölgenin tam teşekküllü tek hastanesi konumundaki sağlık merkezinin, kapasitesinin üstünde hizmet verdiği belirtildi.

Taliban örgütü, bombardımanın gerçekleştirildiği hastanede herhangi bir Taliban üyesinin bulunmadığını açıklarken, saldırının ABD uçaklarınca gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT