1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD Kışanak ve Anlı’nın Gözaltına Alınmasını Yakından İzliyormuş!
ABD Kışanak ve Anlı’nın Gözaltına Alınmasını Yakından İzliyormuş!

ABD Kışanak ve Anlı’nın Gözaltına Alınmasını Yakından İzliyormuş!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmaları süreci yakından izliyoruz" diyerek destek çıkanların gösterilerine izin verilerek saygı gösterilmesini istedi.

27 Ekim 2016 Perşembe 14:31A+A-

Avrupa Birliği’nden (AB) sonra ABD’den de, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington’da düzenlediği basın toplantısında, Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmaları ile ilgili soruya verdiği yanıtta, ‘Diyarbakır’ın seçilmiş eş belediye başkanlarının, terörizmi destekledikleri suçlamasıyla gözaltına alındıkları süreci yakından izliyoruz’ dedi.

ABD’nin PKK’nın terör saldırılarını her zaman kınadığına değinen Kirby, ‘Eş başkanların gözaltına alınmaları konusunda kaygı dile getiren ifadelerin barışçıl ve yasalara uygun yapılması, bunların da ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek kısıtlama getirilmeden, saygı gösterilerek yapılabilmesi için Türk yetkililere çağrıda bulunuyoruz’ diye konuştu.

Kirby, ‘AB silahlar geri çekilmeli, tek uygun çözüm siyasi çözüm açıklaması yaptı. Buna bütünüyle katılıyor musunuz’ sorusunu da ‘Genel olarak Avrupalı ortaklarımızın söyledikleri gibi düşünüyorum’ karşılığını verdi.

John Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘En kısa sürede Menbiç’i PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız’ sözleri ile ilgili olarak da, bu açıklamayı görmediğini belirtti ve şunları söyledi:

"Daha önce de söylediğim gibi, özellikle o bölgede koalisyon tarafından koordine edilmemiş askeri harekat, IŞİD’i yok etme asıl hedefi için yardımcı olmaz. Biz tüm koalisyon üyelerinin çabalarını IŞİD’e karşı yoğunlaştırmalarını ve bunu da koordineli bir şekilde yapmalarını istiyoruz."

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum