1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. ABD: Kaşıkçı Cinayetinden Kimin Sorumlu Olduğu Konusunda Sonuca Varmadık
ABD: Kaşıkçı Cinayetinden Kimin Sorumlu Olduğu Konusunda Sonuca Varmadık

ABD: Kaşıkçı Cinayetinden Kimin Sorumlu Olduğu Konusunda Sonuca Varmadık

ABD, CIA'in Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman'ın verdiğine inandığı yönündeki haberlere karşın, cinayetin kimin işlediğine dair nihai bir sonuca varılmadığını açıkladı.

18 Kasım 2018 Pazar 17:09A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'in Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman'ın verdiğine inandığı yönündeki haberlere karşın, cinayetin kimin işlediğine dair nihai bir sonuca varılmadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Sayısız soru yanıtsız" denildi.

Washington Post gazetesi, CIA'in Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini verenin Veliaht Prens Muhammed bin Selman olduğu sonucuna ulaştığını öne sürmüştü.

Washington Post'un haberine göre CIA'in değerlendirmesi, Muhammed bin Selman'ın kardeşi ve Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi Halid bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı ile yaptığı telefon görüşmesine ve bazı diğer bulgulara dayanıyor.

Bu konuşmada Büyükelçi Halid Bin Selman'ın Veliaht'ın Prensi'nin emriyle gazetecinin İstanbul'daki konsolosluğa gitmesini sağladığı belirtildi.

Haberde CIA'in suçun işlendiğini gösteren açık bir delil ortada olmasa da, Veliaht Prensi'nin onayı olmadan böyle bir cinayetin işlenemeyeceği görüşünden yola çıktığına dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum