1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD, İsrail'e Silah Satışını Onayladı
ABD, İsrail'e Silah Satışını Onayladı

ABD, İsrail'e Silah Satışını Onayladı

ABD yönetimi, İsrail'e binlerce parçadan oluşan 1,9 milyar dolarlık silah satışını onayladı.

23 Mayıs 2015 Cumartesi 12:15A+A-

ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) bağlı, yabancı ülkelere silah satışlarını takip eden Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, satışı öngörülen paket, 3 bin adet Hellfire füzesi, 250 adet AIM-120C tipinde gelişmiş orta menzilli havadan havaya füze, 4 bin 100 adet kanatlı bomba, 50 adet BLU-113 tipi "sığınak delici" bomba ile diğer mühimmat, bağlantılı ekipman, yedek parça ve lojistik destek malzemesini içeriyor.

Açıklamada, "ABD, İsrail'in güvenliğine bağlılık göstermektedir ve İsrail'in güçlü ve hazır bir kendini savunma kapasitesini geliştirmesi ve sürdürmesine yardımcı olmak ABD ulusal çıkarları açısından hayati önemdedir. Bu teklif edilen satış, İsrail'e kendini savunma ihtiyaçlarını destekleme yeteneği sağlayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Bu arada İsrail çevrelerinde, silah satışının, İsrail'in İran ile olası bir nükleer anlaşmaya yönelik kaygılarını yatıştırma niyeti taşıdığı yönünde yorumlara rastlanıyor.

ABD yasalarına göre, yabancı ülkelere yönelik askeri satışların hayata geçirilebilmesi için 30 gün önceden yönetimin Kongre'yi ilgili satış hakkında bilgilendirmesi ve Kongre'den de bu 30 gün süresince bir itiraz gelmemesi gerekiyor.

 (AA)

HABERE YORUM KAT