1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ABD ile Türkiye Arasında Makas Zaten Açıktı, Zararı Yok!
ABD ile Türkiye Arasında Makas Zaten Açıktı, Zararı Yok!

ABD ile Türkiye Arasında Makas Zaten Açıktı, Zararı Yok!

Suriye’de bataklığa, maceraya filan değil kardeşlerinle birlikte geleceğini kurtarmaya dönük bir adım atıldı. Bedeli olacaktır lakin bedel de ödetilecektir.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 02:55A+A-

Kenan Alpay’ın Yorumu:

Fırat Kalkanı Harekatı’nın PKK’yı mı yoksa IŞİD’i mi hedef aldığının belirsiz olması dolayısıyla Türkiye ve Amerika arasındaki Suriye makasının giderek büyüdüğünü yazıyor Hürriyet’in Washington temsilcisi Tolga Tanış. Ama Cumhuriyet’ten Aslı Aydıntaşbaş’a kulak verecek olursak meğer Amerika müşteri kızıştırma taktiğiyle Cerablus’a çektiği Türkiye’yi PKK-PYD’nin değil de Kürtlerin karşısına dikmiş.

Masal tadında arkası arkasına kurgulanan analizler ilk elde Cerablus üzerinden bölgeye yönelik yürütülen askeri operasyonla komik bir biçim alıyor. Suriye meselesinde Amerika hiçbir zaman Türkiye ile aynı makas üzerinde olmadı. Aksine Esed rejimin kalıcı olması ve PKK-PYD üzerinden Türkiye’nin mengenede sıkıştırılır gibi yıpratılmasında İran ve Rusya’yla paralel hareket etti daima. IŞİD’le mücadele adı altında bir taraftan Esed rejiminin ömrünü uzattı, diğer taraftan PKK-PYD’yi besledi ve muhalif İslamcı unsurları birlikte vurdular.

Yazının Devamı >>>