1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD, İdlib'de Ne Olup Bittiğini Anlamaya Çalışıyormuş!
ABD, İdlib'de Ne Olup Bittiğini Anlamaya Çalışıyormuş!

ABD, İdlib'de Ne Olup Bittiğini Anlamaya Çalışıyormuş!

İdlib dün, sabaha karşı Rusya'ya ait savaş uçaklarının hedefi olmuş, saldırılarda Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na göre 60 kişi hayatını kaybetmişti. ABD ise saldırıları kimin düzenlendiğinin kesin olarak bilinmediğini iddia ediyor.

01 Haziran 2016 Çarşamba 08:58A+A-

AA'da yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında kendisine sorulan bir soru üzerine, Suriye’de Rusya’ya ait jetlerin direnişçilerin kontrolündeki İdlib'de el-Vatani ve İbn-i Sina hastanelerini bombalamasını değerlendirdi.

ABD’nin katliamın doğrudan sebebi olan Rusya ile işbirliği içinde bu konunun aydınlanması üzerine çalıştığını aktaran Kirby, “İdlib’de ne olup bittiğini anlamaya çalışıyoruz. Kimin sorumlu olduğuna dair elimizde tam bir bilgi yok.” diye konuştu.

İdlib’den çekilen fotoğrafları “rahatsız edici” şeklinde tanımlayan Kirby, “Elbette ki sivillerin ölümü çatışmaların durdurulmasının ihlalidir.” şeklinde konuştu.

Dün Rusya’ya ait savaş uçakları, İdlib'e yönelik 17 hava saldırısı düzenlemiş, saldırılarda iki hastane de hedef alınmıştı. Bombalanan el-Vatani ve İbn-i Sina hastaneleri kullanılamaz hâle gelmişti. Saldırılarda Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın dün aktardığına göre 10'u çocuk 60 kişi hayatını kaybetmiş, 200 kişi de yaralanmıştı.

İdlib'deki Sivil Savunma yetkililerinden Abdurrezak Cubeyro ise, Erar Câmîsi ve Kusur ile Suvre semtlerinin de hava saldırılarında vurulduğunu belirtmişti.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT