1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. ABD Hamas Lideri Salih El-Aruri’nin Başına 5 Milyon Dolar Ödül Koydu
ABD Hamas Lideri Salih El-Aruri’nin Başına 5 Milyon Dolar Ödül Koydu

ABD Hamas Lideri Salih El-Aruri’nin Başına 5 Milyon Dolar Ödül Koydu

​​​​​​​Amerika Birleşik Devletleri, İslamî Direniş Hareketi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri’yle ilgili bilgi verecek veya yerini gösterecek olanlara 5 milyon dolar mükafat verme taahhüdünde bulundu.

15 Kasım 2018 Perşembe 14:04A+A-

Amerika Dışişleri Bakanlığına bağlı “Terörle Mücadele” koordinatörü büyükelçi Nathan Sales, terör suçlaması nedeniyle Hamas liderlerinden bazılarının tutuklanmasına yönelik bazı adımlar atabileceklerini belirterek, İsmail Heniyye’nin bunlardan biri olduğunu söyledi.

Genelde Filistin halkına, özelde ise Hamas ve diğer direniş gruplarına karşı özel bir düşmanlığı olan, onlara karşı Siyonist ağzıyla konuşan, işgal rejiminin iddialarını tekrarlayan ABD daha önce de Hamas hareketini terör listesine almış ve özellikle bazı liderlerini listeye eklemişti.

Amerika’nın terör listesine aldığı Hamas ve direr hareket liderleri:

Muhammed Dayf (Kassam Tugayları komutanı), Ziyad En-Nehhale (İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri), Yahya Es-Sinvar (Hamas’ın Gazze lideri), Fethi Hammad (Hamas’ın önde gelen lideri), Ahmed El-Gendur (Kassam Tugayları komutanlarından), Ramazan Şallah (İslamî Cihad eski Genel Sekreteri), Ruhi Muştehi (Hamas Siyasi Birimi üyesi).

Terör listesine alma kararından sonra Amerika vatandaşı veya Amerika’da ikamet eden biri listede olanlardan biriyle ilişki kuramadığı gibi, Amerika yönetimi de o şahsın bankalardaki hesaplarına ve Amerika’daki mal varlıklarına el koymaktadır.

1389211086.jpg

Heniyye: "ABD'nin Aruri Hakkındaki Kararı Açık Düşmanlıktır"

Hamas'ta Siyasi Birim'in başkan yardımcılarından olan Salah El-Aruri hakkında bilgi verenlere beş milyon dolar ödül verileceğine dair açıklama yapan ABD yönetimine tepki gösteren Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Vaşington yönetiminin Aruri'yi terör listesine almasının onun Filistin halkına ve bu halkın güvenli liderlerine açıktan düşmanlık etmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Heniyye dün (14 Kasım Çarşamba) akşam yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İşgal güçleri Gazze'de büyük suçlar işlerken, sivil insanların oturduğu binaları ve sivil kurumların merkezlerini bombalarken, bütün uluslararası anlaşmaları ve prensipleri çiğnerken ABD yönetimi Hamas'ın Siyasi Birim Başkan Yardımcısı olan kardeşimiz Salih El-Aruri'yi terör listesine almış ve onun hakkında bilgi verene ödül vereceğini açıklamıştır."

Heniyye, ABD'nin bu tutumunun Filistin halkının haklarına karşı açıktan siyonist işgal rejiminin tarafında yer alma, onunla birlikte hareket etme ve her yönden ona destek verme anlamına geldiğini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT