1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "ABD Esed Rejimini Vurursa Türkiye Destekler mi?"
"ABD Esed Rejimini Vurursa Türkiye Destekler mi?"

"ABD Esed Rejimini Vurursa Türkiye Destekler mi?"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Suriye'de yaşanan gerilimle ilgili olarak, "ABD Suriye'ye saldırırsa Türkiye bu operasyonu destekler mi?" sorusunu cevapladı.

12 Nisan 2018 Perşembe 13:36A+A-

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Bakanlıkta basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısında soruları cevapladı.

ABD'nin BM Güvenlik Konseyine (BMGK) sunduğu, Suriye'de kimyasal silah kullanımının soruşturulması için Birleşmiş Milletler (BM) mekanizması kurulmasını talep eden karar tasarısını değerlendiren Aksoy, şöyle konuştu:

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine bir karar tasarısı sunuldu ABD tarafından. Biz de bu karar tasarısına eş sunucu olduk. Neyi öngörüyordu bu karar tasarısı? Kimyasal silah saldırılarını soruşturacak bir mekanizma kurulmasını. Ancak bu karar tasarısı veto edildi. Biz bu karar tasarısının veto edilmesini söz konusu kimyasal silah saldırısının olup olmadığının araştırılması yönünde kaçırılmış çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz."

Türkiye'nin kimyasal silahların kullanılmasını kesinlikle kabul etmediğini vurgulayan Aksoy, "Bu konuda sunulan karar tasarısına eş sunucu olduk. Fakat bu fırsat kaçırıldı." ifadesini kullandı.

"BİZ SÜRECİ YAKINDAN İZLEMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Aksoy, "ABD Suriye'ye saldırırsa Türkiye bu operasyonu destekler mi?" sorusuna, "Bakalım gelişmeler bize neyi gösterecek. Biz süreci yakından izlemeye devam ediyoruz" karşılığını verdi.

Aksoy, olası bir operasyonda İncirlik üssünün kullanılıp kullanılmayacağı konusunun Pazartesi günü NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ziyareti sırasında gündeme geleceğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT