1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. ABD Destekli Rejim Güçleri Emirli'ye Girdi
ABD Destekli Rejim Güçleri Emirli'ye Girdi

ABD Destekli Rejim Güçleri Emirli'ye Girdi

Rejim güçleri iki aydan uzun süredir IŞİD kuşatması altında olan Emirli kasabasına girdi. IŞİD bölgeden çekildi.

31 Ağustos 2014 Pazar 20:50A+A-

ABD ve Maliki güçleri iki aydan uzun süredir IŞİD kuşatması altında olan Emirli kasabası için saldırı başlattı.

Saldırıya rejim güçleri, Şii milisler ve peşmerge birlikleri katıldı. Ordu yetkilileri pazar öğle saatlerinde Irak ordusunun Emirli'ye girdiğinı açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, rejim ordusu, gece başlayan geniş çaplı saldırı sonucunda, Emirli’nin çevresindeki IŞİD kuşatmasını kırdı. Peşmerge ve Şii milislerin yanı sıra ABD savaş uçaklarının da hava desteği verdiği birlikler, Emirli çevresindeki Habeş, Lokum, Hafriye ve Yengice köylerini de ele geçirdikten sonra nahiyeye girdi. Çok sayıda kayıp veren IŞİD mensupları bölgeden çekilmek zorunda kaldı. 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Bağdat’ın isteği üzerine Emirli’ye insani yardım gönderdiklerini açıkladı. ABD’nin yanı sıra Avustralya, Fransa ve İngiltere uçakları da yardım görevinde yer aldı. 

Peşmerge Zumer'de ilerliyor

Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Helgurt Hikmet de bir açıklama yaptı. Hikmet, Musul'un Zumer kasabasının ele geçirilmesi için ağır silahlarla Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) gruplarına saldırdıklarını ifade etti.

Peşmergenin hedefi, Zumer'dan sonra Suriye sınırındaki Rabia ilçesini ele geçirerek, IŞİD'in elindeki Sincar ilçesine giden yolun güvenliğini sağlamak.

Bölgeden gelen son bilgilere göre Peşmerge Musul’a bağlı Rabia kasabası de ele geçirdi.

Rejim ordusu ve Peşmerge güçlerinin, Selahaddin ilinde de ilerleyişi devam ediyor. Son olarak Selam köyü ve Uzeym bölgesinin kontrolünün sağlandığı peşmerge güçleri tarafından açıklandı.

ABD'den IŞİD'e 118 saldırı

ABD ordusu, Musul Barajı yakınlarındaki IŞİD hedeflerine 5 yeni hava saldırısı düzenledi. 

Savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılarda IŞİD'e ait bir silahlı araç, bir muharebe mevzisi ve silahların yok edildiği, bir binaya da büyük çapta hasar verildiği belirtildi. Son saldırılarla beraber ABD ordusunun Irak'ta IŞİD'e karşı düzenlediği hava saldırısı sayısı 118 oldu.

HABERE YORUM KAT