1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. ABD-Cezayir Arasında Terörizm Anlaşması
ABD-Cezayir Arasında Terörizm Anlaşması

ABD-Cezayir Arasında Terörizm Anlaşması

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Cezayir ziyareti esnasında varılan anlaşma ile ülkedeki "terörist" gruplara karşı ortak hareket edilecek.

03 Nisan 2014 Perşembe 13:50A+A-

Amerika Birleşik Devletleri ve Cezayir'in 'terörizme karşı savaş'ta birlikte hareket etmeye yönelik karşılıklı anlaşmaya vardığı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Cezayir'e gerçekleştirdiği ilk ziyaretinde imzalanan anlaşma, iki ülke arasındaki stratejik görüşmeler çerçevesinde gerçekleştirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra, "terörizme ağır bedeller ödeyen Cezayir, bu bela karşısında baş eğmeyecektir" dedi.

Lamamra, konuşmasına şunları da ekledi: "terörizm sınır tanımaz, bir itikadı yoktur, dini yoktur ve bütün milletleri hedef alır."

Cezayir'deki uzun yıllara dayanan cihat tecrübesinin 2011 yılında Muammer Kaddafi'nin düşmesi ve Mali'de güçlenen cihadi akımla beraber artış gösterdiği biliniyor.

Dışişleri Bakanı Lamamra, 'bu tehlikenin karşısında durmak ve bu belayı bitirmek için tüm ortaklarıyla işbirliği yapmaya hazır olduklarını' söyledi.

Bölgedeki cihadi grupların politikalarının gerekçeleri arasında Kuzey Afrika ülkelerinin Müslüman halklarının haklarını tanımak yerine Batı ülkeleriyle işbirliği yapmasının da yer aldığı belirtiliyor. 

(İNCANEWS)

HABERE YORUM KAT