1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ABD Başkonsolosluğu Önünde Doğu Guta Protestosu!
ABD Başkonsolosluğu Önünde Doğu Guta Protestosu!

ABD Başkonsolosluğu Önünde Doğu Guta Protestosu!

Suriye Dernekler Platformu üyeleri, Esed rejiminin Doğu Guta bölgesine düzenlediği saldırıları kınadı.

11 Mart 2018 Pazar 17:21A+A-

Suriye Dernekler Platformu üyesi bir grup, Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta bölgesine düzenlediği saldırıları protesto etti.

AA’da yer alan habere göre, Sarıyer’de ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan gruptakiler, “Suriyeli çocuklara destek verin!” ve “Guta’daki sivilleri kurtarın” yazılı dövizler taşıdı.

Suriye Dernekler Platformu Başkanı Mehdi Davut, burada yaptığı açıklamada, Doğu Guta’da son bir ay içerisinde yaşanan olaylar sebebiyle toplandıklarını söyledi.

Davut, Doğu Guta bölgesine düzenlenen saldırılara değinerek, “Birçoğu kadın ve çocuk olmak üzere bin 200 kişi hayatını kaybetti. 500’den fazla kişi yaralı durumda. Yüzlerce çocuk ve kadın, kurtarma ekipleri ile ekipman yetersizliğinden dolayı yıkılmış binalar altında kurtarılmayı beklemektedir. İnsanlar aylardır gün yüzü görmeden sığınaklarda yaşam mücadelesi vermektedir. Hastaneler, okullar, pazarlar, STK ofisleri, özellikle sivil yaşam hedef alınmaktadır. Yıllardır devam eden ambargo; sağlık malzeme ve ekipmanları yasaklanarak zalimce uygulanmaktadır. Birleşmiş Milletler (BM) dâhil hiçbir yardımın girmesine asla müsaade edilmemektedir.” ifadelerini kullandı.

Gruptakiler, açıklamanın ardından ellerindeki özgür Suriye bayraklarıyla sloganlar eşliğinde bir süre yürüdükten sonra dağıldı.

Protesto gösterisi nedeniyle polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT