1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD Başkanı Trump’tan Bir “Şaka” Daha!
ABD Başkanı Trump’tan Bir “Şaka” Daha!

ABD Başkanı Trump’tan Bir “Şaka” Daha!

ABD Başkanı Trump, “Kuzey Koreliler Kim Jong-un’u dikkatle dinleyip dediklerini itaatkâr bir şekilde yapıyor. Keşke benim halkım da aynısını yapsa.” dedi ve daha sonra bu sözleri şaka olsun diye sarf ettiğini iddia etti.

17 Haziran 2018 Pazar 13:45A+A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçilere yakınlığıyla bilinen Fox TV’de bir programa katıldı.

Trump’ın programda sarf ettiği sözler bazı kesimlerce “baskıcı liderlere duyulan hayranlığın son bir örneği” olarak yorumlandı.

Euro News Türkçe’nin aktardığına göre Trump, programda, “Kuzey Koreliler Kim Jong-un’u dikkatle dinleyip dediklerini itaatkâr bir şekilde yapıyor. Keşke benim halkım da aynısını yapsa.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra gazetecilerin bu ifadelerle tam olarak neyi kastettiğine ilişkin sorusunu Trump, “Şaka yaptım. Siz de iğnelemeyi bilmiyorsunuz.” diye yanıtladı.

“Ömür Boyu Başkan, Çok Hoş”

Trump’ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’la ilgili sarf ettiği sözler, mart ayında Çin lideri Şi Cinping’in devlet başkanlığının önündeki süre sınırlamasının kaldırılmasına ilişkin ifadelerini akıllara getirdi.

Çin’de hükümetin yaptığı yasal değişiklikle Devlet Başkanı Şi Cinping önündeki yeniden seçilme engeli kaldırılmış ve Cinping’in ömür boyu görevde kalmasının önü açılmıştı.

Çin liderinin önündeki engelin kalkmasıyla ilgili Trump, “Şi artık ömür boyu devlet başkanı. Kulağa gayet hoş geliyor. O, bunu yapabildi. Bir gün belki biz de denemek zorunda kalacağız.” yorumunda bulunmuştu.

Trump’ın Komünist bir ülkenin liderinin ömür boyu iktidarda kalma durumunu “harika” bulduğunu söylemesi hararetli tartışmalara yol açınca Trump yine “şaka” yaptığını söylemişti.

Kuzey Kore’nin Karnesi

Kim Jong-un’un şubat ayında üvey erkek kardeşinin suikast ve 2013’te amcasının infaz kararını verdiği iddia edilmişti.

Birleşmiş Milletler soruşturmalarına göre, Kuzey Kore’de ağır insan hakları ihlalleri, cezaevlerinin siyasi kamp olarak kullanılması ve ülkede rejime bağlılığın devamının sağlanması için açlığa mahkûm etme uygulamaları yaygın şekilde kullanılıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum