1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. ABD Askerine Afganistan'da da IŞİD ile Savaşma Yetkisi!
ABD Askerine Afganistan'da da IŞİD ile Savaşma Yetkisi!

ABD Askerine Afganistan'da da IŞİD ile Savaşma Yetkisi!

ABD yönetimi, sadece Suriye ve Irak'ta “IŞİD ile mücadele”de yasal yetkisi bulunan Pentagon'u Afganistan için de yetkilendirdi.

22 Ocak 2016 Cuma 10:29A+A-

Beyaz Saray'ın, Afganistan'da da “IŞİD’le mücadele” çerçevesinde ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'a yasal yetki verdiği bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, yaptığı açıklamada, “IŞİD'in Afganistan'da faaliyet gösteren kolu olan IŞİD-Horasan örgütüyle mücadele etmek için” Pentagon'un yasal olarak yetkilendirilmesiyle ilgili gerekli düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Pentagon'a “başkanlık emri” ile verdiği yasal yetkiye göre, Amerika askerleri, Suriye ve Irak'tan sonra Afganistan'da da “IŞİD’e karşı” askerî operasyonlar yapabilecek.

Bir diğer deyişle Afganistan'da bugüne kadar sadece el-Kaide ve Taliban ile savaşma adı altında yetkisi bulunan ABD ordusu, artık IŞİD-Horasan ile de savaşabilecek!

Bundan önce ABD'nin Afganistan'daki IŞİD noktalarını hedef alan hava saldırılarının, sâdece militanların ABD kuvvetlerini tehdit ettikleri durumlarla sınırlı olduğunu öne süren Davis, IŞİD'in özellikle Afganistan-Pakistan sınırındaki Nargarhar bölgesinde güçlenmeye başladığını ve yeni yetkilendirmeyle ABD askerlerinin artık bu bölgede IŞİD-Horasan'a karşı her türlü operasyonu yapabileceğini belirtti.

Davis, Dışişleri Bakanlığı'nın yakın zamanda IŞİD-Horasan örgütüyle ilgili aldığı kararı müteakiben söz konusu yasal yetkilendirmenin yapıldığını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 14 Ocak'ta yaptığı yazılı açıklamada, Afganistan ve Pakistan Talibanlarının eski üyelerince kurulduğunun bilindiğini iddia ettiği IŞİD-Horasan örgütünü “yabancı terör örgütleri” listesine aldığını açıklamıştı.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum