1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ABD, İran’ı Türkiye ve Suudi ile Savaştırmak İstiyor
ABD, İran’ı Türkiye ve Suudi ile Savaştırmak İstiyor

ABD, İran’ı Türkiye ve Suudi ile Savaştırmak İstiyor

İran ve Türkiye’nin birbirilerine karşı düşmanca tavırlarının, bu iki taraftan hiçbirisinin de faydasına netice vermediğine tarih de tanıktır; ve böyle bir zıdlaşmadan asıl büyük faydayı ancak emperyalist-şeytanî güçler elde edecekler ve sevinç duyacaklar

17 Ekim 2011 Pazartesi 22:56A+A-

USA emperyalizmi, İran’ı Türkiye ve Suûdî ile savaştırmanın entrikalarında..
Selahaddin E. Çakırgil

9 Ağustos günü yayımlanan‚ ’Suriye Yangını, İran ve Türkiye’yi de karşı karşıya getirir mi?’  başlıklı ve ’öyle bir durumun hiç bir zaman gerçekleşmemesi’ temennimi de taşıyan yazım üzerine, bazıları, öyle bir ihtimali gündeme getirmenin altında bile bir özel mâna aramaya kalkışmıştı, şu veya bu ülkenin tarafdarlığı adına..

Devletler ayrı hedefleri, ayrı stratejileri ve tabiatiyle ayrı maslahat ve menfatleri temsil ederler.. Aralarında sürekli dostluklar ve düşmanlıklar olmaz.. Hele de komşu durumunda iseler, bu, daha bir böyledir.. Gerçi, bugün coğrafî uzaklıkların da bir etkisi yok.. Böyle olunca da, herhangi bir hedef, ideal veya menfaat karsışında farklı tavır takınan en uzaktaki ülkelerle bile dost veya düşman olunabilmekte.. Hattâ, coğrafî uzaklık hasebiyle, askerî açıdan karşı karşıya gelmeleri eskiden sözedilemiyecek olan ülkeler, bugün yüzlerce- binlerce km. menzilli füzelerle, kendilerine düşman bildikleri ülkeleri vurabilmekteler..

Bu bakımdan, son zamanda giderek gerdirilmeye çalışılan İran- Türkiye ilişkilerine sadece temenniler ve inanç değerlerimiz açısından değil, bunların ötesinde, reel-politik mecburiyetler açısından da bakmak gerekir..

Yazının Devamı… 

HABERE YORUM KAT