1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Abbas Yönetimi Hukuksuz Gözaltılarına Devam Ediyor
Abbas Yönetimi Hukuksuz Gözaltılarına Devam Ediyor

Abbas Yönetimi Hukuksuz Gözaltılarına Devam Ediyor

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri, Batı Yaka’da keyfi tavırlarını sürdürerek insanları siyasi görüşleri dolayısıyla gözaltına alıyor.

06 Ocak 2019 Pazar 19:56A+A-

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri son olarak iki eski esiri gözaltına alırken, onlarca kişiyi de hukuka aykırı olarak gözaltında tutmaya devam ediyor.

El-Halil’de Koruyucu Güvenlik birimi eski esir ve eski siyasi tutuklu, Filistin Politeknik Üniversitesi öğrencisi Abdullah El-Aruri’yi dün (5 Ocak Cumartesi) sabah ifade vermeye gittiğinde gözaltına aldı.

Genel İstihbarat biriminin de Kalkiliya’da Mü’min Ebu Şarib isimli genci Facebook’ta Mahmud Abbas’ı eleştirdiği için evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı kaydedildi.

Koruyucu Güvenlik biriminin Selfit’te Tarık Zeytavi’yi beş gündür gözaltında tuttuğu, aynı birimin Tubas’ta ise altı gündür gözaltında tuttuğu eski esir ve eski siyasi tutuklu Şeyh İbrahim Abdürrazık’ın gözaltı süresini beş gün uzattığı bildirildi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Abbas’ın siyasi rakiplerini casuslukla suçladığı konuşmasının ardından gerçekleştirdiği gözaltı furyasında 60’tan fazla kişiyi gözaltına aldığı ve söz konusu kişileri hâlâ gözaltında tuttuğu ifade edildi.

FİEM

HABERE YORUM KAT