1. HABERLER

  2. HABER

  3. AB Raporu İsrail'i Kızdırdı
AB Raporu İsraili Kızdırdı

AB Raporu İsrail'i Kızdırdı

AB raporu,''Yahudi ve Arap toplumları arasındaki gerginliğin sebebinin İsrail'deki Arapların ayrımcılığa maruz kalmasıdır'' diyor.

27 Aralık 2011 Salı 17:34A+A-

Avrupalı diplomatlar tarafından kaleme alınan 27 sayfalık bir rapora göre, İsrail'de yaşayan Araplar ile Yahudiler arasındaki gerginlik tırmanıyor.

Bunun temel nedenleri ise İsrailli Arapların ekonomik ayrımcılığa maruz kalmalarının yanısıra toprak ve konut dağılımındaki eşitsizlik.

Rapordaki ifadelere göre, suç niteliğindeki ayrımcı eylemlerin cezasız kalması İsrailli Arapların huzursuzluğunu artırıyor.

Bu huzursuzluk " İsrail-Filistin anlaşmazlığı sürdükçe İsrailli Arapların kimlikleri dolayısıyla rahat olmaları gittikçe daha zor olacaktır" şeklinde ifade ediliyor.

Toprak ve gelir dağılımındaki adaletsizlik de raporda vurgulanıyor.

Nüfusun yaklaşık yüzde 20'sini oluşturan İsrailli Arapların sadece yüzde 3'ü toprak sahibi, ortalama gelirleri de Yahudilerinkilerinin ancak yüzde 61'ine ulaşabiliyor.

Rapor, İsrail'i rahatsız etti.

İsrailli yetkililer, kendi görüşlerinin alınmadığını belirterek raporu hazırlayan Avrupalı diplomatları " arkalarından iş çevirmekle" suçladı.

TRT Haber 

HABERE YORUM KAT