1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. AB, İnsanlık Krizini Ranta Çeviriyor
AB, İnsanlık Krizini Ranta Çeviriyor

AB, İnsanlık Krizini Ranta Çeviriyor

Avrupa ülkeleri mülteci konusunda ayrımcılığa gitti. Ülkelerine almak istedikleri mültecilerin eğitimli ve meslek sahibi olması şartını arayan Batılı emperyalist devletler, ikiyüzlülüklerini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

10 Şubat 2016 Çarşamba 10:10A+A-

Mehmet Özmen / Yeni Akit

Avrupa’nın amiral gemisi Almanya’nın, kabul edeceği sınırlı sayıdaki mülteci için eğitimli ve meslek sahibi olma şartını koşması, azalan nüfusu nedeniyle yaşadığı insan kaynağı sorununu çözme adına atılmış fırsatçı ve rantçı bir yaklaşım olarak değerlendirildi. Vicdani ilkelerle hareket etmek yerine insani krizleri bile fırsata çevirmenin hesaplarını yapan kapitalist Batılı ülkeler, Türkiye’nin yükünü paylaşmak yerine övgü dolu açıklamalarla sırt sıvazlıyor.

BATI’NIN YÖNTEMİ İNSANİ DEĞİL

Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Ozan Ceyhun, Avrupa’nın mülteci krizi konusunda yanlış bir tutum ve söylem içinde olduğunu ifade ederek “Avrupa’nın, geçici çözümler yerine soruna sebep olan Suriye’deki diktatörün iktidarına son vermeye çalışması gerekir. Esed iktidarda kalmaya devam eder ve Rusya da saldırılarına son vermezse, Merkel daha Türkiye’ye çok gelip gider” dedi.  

TÜRKLERE YAPTIKLARINI SURİYELİLERE DE YAPMAK İSTİYORLAR

AB’nin Müslümanlara yönelik bakışının tarih boyunca değişmediğine dikkat çeken Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Barış Adıbelli, “Almanya, 1960’larda bizim Türk işçilerine yaptığını bugün Suriyeli mültecilere yapmak istiyorlar. İşine yarayacak Türkleri götürüp çalıştıran Almanya, Suriyelilerin de işe yarayacak olanlarını ucuz iş gücü olarak kullanmak istiyor” diye konuştu.

İKİYÜZLÜ AB, MÜLTECİLER ÜZERİNDEN RANT PEŞİNDE

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya,“Avrupa, Suriye’deki zulmün kaynağını kurutmadıktan sonra sıkıntının bitmeyeceğini tartışmıyor. Müslümanların acılarını, Müslümanların uğradığı felaketi görmeden, hissetmeden mazlum insanlar üzerinden rant devşirmeye çalışıyor. İkiyüzlü Avrupa’nın, ikiyüzlü Batı’nın gerçek yüzü bu” şeklinde konuştu. Batılıların tüm dünyaya sözde söylediği insanlık dersinin altı tamamen boş. Biz; Batı’nın bu ikiyüzlü tutumunu Mısır’da, Bangladeş’de, kısaca her yerde görüyoruz” ifadesini kullandı.

EVLERİNE GERİ DÖNMEK İSTİYOR   

Almanya’daki Suriyeli mültecilerin büyük bir çoğunluğu (% 52) Esed rejimine son verildiği takdirde ülkelerine geri dönmek istiyor. Avrupa’ya tamamen yerleşmek isteyenlerse toplam mültecilerin sadece yüzde 8’ini oluşturuyor.

Kaynak: Yeni Akit

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT