1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Darbe Soruşturmasında 9 Gazeteci Gözaltına Alındı
Darbe Soruşturmasında 9 Gazeteci Gözaltına Alındı

Darbe Soruşturmasında 9 Gazeteci Gözaltına Alındı

Gülen örgütünün medya yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı. 35 gazeteci hakkında gözaltı kararı var.

30 Ağustos 2016 Salı 10:52A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Gülen örgütünün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında Rasih Yılmaz'ın da bulunduğu 9 gazeteci gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından Gülen örgütünün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni deliller doğrultusunda 35 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

İstanbul, Ankara ve İzmit'te düzenlenen operasyonda, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, hurriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe dâhil 18 kişinin yurt dışında olduğu tespit edildi. 8 kişi ise aranıyor.

Şüphelilerin, "örgüt ile bağlatılı oldukları" ve "çalıştıkları basın-yayın organlarıyla sosyal medya üzerinden Gülen örgütü lehine propaganda yaptıkları" öne sürülüyor. 

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum