1. HABERLER

  2. HABER

  3. 9 Afgan Av Tüfeğiyle Öldürüldü
9 Afgan Av Tüfeğiyle Öldürüldü

9 Afgan Av Tüfeğiyle Öldürüldü

Edirne’de yedi ay önce cesetleri bulunduğunda donarak öldükleri zannedilen 9 Afgan’ın av tüfeğiyle öldürüldükleri ortaya çıktı.

23 Kasım 2014 Pazar 13:57A+A-

Edirne’nin Budakdoğanca köyü Kırçeşme mevkisinde nisan ayında cesetleri bulunan, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu dokuz Afganlı kaçağın av tüfeğiyle öldürüldükleri belirlendi.

İlk değerlendirmede soğuktan donarak öldükleri sanılan kaçakların İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, vurularak öldürüldüklerinin ortaya çıkması üzerine cinayeti araştıran jandarma, bir kaçağın üzerinde bulunan fotoğraftan yola çıkarak olayı aydınlattı.

Jandarma ekipleri, vesikalık fotoğrafın üzerinde yazan stüdyoyu Kahramanmaraş'ta bularak fotoğrafçıyla görüştü. Fotoğrafçı, kaçakların stüdyoya Türkiye'de ikamet izni olan bir Afganlı ile geldiğini söyledi. Jandarma daha sonra fotoğrafçının bahsettiği Afganlıyı yakaladı. Sorguda, öldürülen kaçakların umut yolculuğu için kılavuzluk etmesi üzerine görüştüğü kişinin telefon numarasına ulaşıldı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında yürütülen teknik ve fiziki takip sonucu, Adana'da E.K, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde O.T, Edirne'de de A.F ve L.F olaya karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan E.K, mahkemece tutuklandı, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT