1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. 50 Polisin Katili Pilot Azimetli'nin İfadesi!
50 Polisin Katili Pilot Azimetli'nin İfadesi!

50 Polisin Katili Pilot Azimetli'nin İfadesi!

Darbeci askerlerin ifadeleriyle yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Gölbaşı'ndaki bombardımanı gerçekleştiren F-16'nın pilotlarından Yarbay Mustafa Azimetli, ifadesinde detaylı bilgilere yer verdi.

27 Temmuz 2016 Çarşamba 16:39A+A-

15 Temmuz darbe kalkışması sırasında, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekât binası da bombalanmış, 50 polis yaşamını yitirmişti. Bombardımanı gerçekleştiren F-16 savaş uçağı ile gece boyunca Ankara semalarında alçak uçuş yapan Pilot Yarbay Mustafa Azimetli sorgusunda detaylı bilgiler verdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Azimetli'nin ifadesi şöyle:

“Albay Ahmet Özçetin Darbe Yapılacağını Bildirdi”

“Üssün komutanı General Hakan Evrim odama geldi. Teröristle mücadele harekâtı olacağını söyledi ve uçaklara mühimmat yüklememi emretti. Albay Ahmet Özçetin kurmay pilotlara kalmasını söyledi. Tümgeneral Mehmet Dişli ve bir de ismini hatırlamadığım Tuğamiral vardı. Saat 18.00’de bizim filoya geldiler. Saat 19.00’da Albay Ahmet Özçetin darbe yapılacağını bildirdi. 15 Temmuz 2016 günü saat 23.00 sıralarında Gölbaşı’nda beklemeye başladık.”.

azimetli.jpg
50 polisin katili Pilot Yarbay Mustafa Azimetli

“Direnenleri Baskı Altına Almak İçin...”

“Bu uçuş bir uçuş planlaması olmadığından ‘Aslan-1’ olarak çağrı adı verdiler. Bir saatin sonunda helikopter hangarından iki helikopter çıktığını gördük. Polis Özel Harekât Merkezi’ndeki, Gölbaşı’ndaki, yerde bulunmakta olan bir Sikorsky helikopterini bombalamak suretiyle imha etik. Amacımız helikopterin Polis Özel Harekât tarafından kullanılmasını önlemekti. Bu sırada F-16’yı iki kişi kullanıyorduk, yanımda Ekrem Aydoğdu vardı. F-16’yı Ekrem kullanıyordu ancak direktifleri ben veriyordum. İkinci uçuşu ise aynı gece ancak gece yarısından sonra 02.00 dolaylarında yaptık. Bu kez Ankara üzerinde alçak irtifa uçuşları yaptık. Darbeye direnenleri psikolojik baskı altına almak için alçak irtifa uçuşları yapmamız söylendi. Ancak biz ses duvarını aşacak şekilde süpersonik uçuşlar yapmadık. Sonra birlikten ayrılarak lojmana geçtim, bir hafta kadar bekledim. Ben kesinlikle firar etmedim, sâdece gelip almaların bekledim. Evimde gözaltına alındım.”.

golbasi.jpg
Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Özel Harekât Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığı tam anlamıyla savaş alanına döndü.

“Emniyet’te FETÖ’ye Mensup Olduğumu Söyledim”

“16 Temmuz sabah 08.00 gibi Akın Öztürk’ün (Eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve YAŞ üyesi) 143’üncü Filo’ya geldiğini gördüm. Hâlen Üs Komutanı Evrim ön tarafta duruyordu. Akın Öztürk, Hakan Evrim ile konuştuktan sonra makam aracıyla 143’üncü Filo’dan ayrıldı. Kendisinin zorla tutulduğunu gözlemlemedim. Emniyet’teki ifademde de FETÖ’ye mensup olduğumu söyledim ve şu an görmüş olduğunuz gibi darp edildiğimden bu ifademi özgür bir ifade olarak kabûl etmiyorum. FETÖ diye adlandırılan Fetullahçı Terör Örgütü ile bir ilişkim yoktur.”.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum