1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “5 Metrelik Mustafa Kemal Heykeli Yetmiyor, 10 Metre Yapacağız”
“5 Metrelik Mustafa Kemal Heykeli Yetmiyor, 10 Metre Yapacağız”

“5 Metrelik Mustafa Kemal Heykeli Yetmiyor, 10 Metre Yapacağız”

Çamlık Tepesi'nde bulunan ve 1980'den sonra yapılan yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki heykelin yerine, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2 kat büyük bir heykel yapılacak.

23 Eylül 2018 Pazar 21:47A+A-

Kemalizme yaranma söz ve eylemlerle olanca hızıyla devam ediyor. Son icraat AK Parti Balıkesir Büyükşehir belediyesinden geldi. 5 metrelik Atatürk heykeli 10 metrelik heykelle değiştiriliyor.

İhlas Haber Ajansının servis ettiği habere göre Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu şu açıklamada bulundu: “1980'den sonra yapılan ve yıprandığı gözlenen Atatürk anıtının yerine, bronzdan, mermer kaideli, kaide yüksekliği 5,75 metre, heykel yüksekliği 4,25 metre olan ve eskisinin 2 katı yüksekliğinde bir Atatürk anıtı kısa süre içinde Çamlık Tepesi'ne dikilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Heykeli’nin yerine sabitlenebilmesi için zemin ve kaide güçlendirme çalışmaları tüm hızıyla sürmektedir. Yeni heykelin yerine montajının tamamlanması sonrasında toplam yüksekliği 10 metre olacak Atatürk heykeli şehrin her yerinden rahatlıkla görülebilecek.”

 

HABERE YORUM KAT

14 Yorum