1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 49 Çocuk Elleri Bağlanarak Katledildi(VİDEO)
49 Çocuk Elleri Bağlanarak  Katledildi(VİDEO)

49 Çocuk Elleri Bağlanarak Katledildi(VİDEO)

Bugün Hula katliamının yıl dönümü. 25 Mayıs 2012 günü Esed ordu güçleri tarafından Suriye'nin Humus kenti Hula kasabasında 49'u çocuk, 34'ü kadın 109 sivil vahşi şekilde katledildi.

26 Mayıs 2015 Salı 17:04A+A-

HULA’DA GÖRGÜ TANIKLARININ ANLATTIKLARI…

 
Suriye’nin Humus kentine bağlı Hula ilçesinde Beşşar Esed yönetimine birliklerin yaptığı katliamı kameralara anlatan tanıklar, yürekleri sızlattı.
 
Katliamdan yaralı olarak kurtulan, ancak güvenlik gerekçesiyle kimliğini açıklamak istemeyen bir kadın, Esad rejimine bağlı askerlerin evlerini bastığını, kadın ve çocukları odalara sıkıştırarak üzerlerine ateş açtığını öne sürdü.
Olayda babası ve kardeşini kaybettiğini belirten kadın, Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Esad rejimine bağlı güçlerle çatışmaya girmesinin ardından direnişçiler tarafından kurtarıldıklarını söyledi.
 
Başka bir kadın da evlerinde kocası dahil 12 kişinin öldürüldüğünü, askerilerin yanı sıra Hula’ya beyaz renkli araçlarla giren Şebbiha milislerinin saldırılara katıldığını belirtti.
 
Aynı kadın, saklayarak katliamdan kurtardığı bir çocuğu kameralara gösterdi.
 
Katliamdan yaralı olarak kurtulan başka bir kadın da kocası evde olmadığı sırada Şebbiha milislerinin saldırdığını, dövülerek evlerine getirilen başka sivillerle birlikte üzerlerine ateş açıldığını söyledi.
 
ÖLÜ TAKLİDİ YAPARAK KURTULDU…
 
Ölü taklidi yaparak katliamdan kurtulduğunu anlatan kadın, 3 erkek ve 1 kız çocuğunun katledildiğini ifade etti.
9 yaşındaki Ali Seyyid de evlerine önce tanktan ateş açıldığını, daha sonra kapılarının kırılarak babası ve kardeşinin öldürüldüğünü belirtti.
 
HULA KATLİAMI ANNAN’I ŞOK ETTİ
 
O günlerde Şam’da temaslarda bulunan Annan, Hula’daki katliamın kendisini şok ettiğini ve ürküttüğünü belirtti.
 
Temaslarda bulunmak üzere Şam’a giden Arap Birliği ve BM’nin özel Suriye temsilcisi Kofi Annan, “ meydana gelen bu trajik olayın kendisini şok ettiğini ve ürküttüğünü” belirtti.
 
Annan, “bunun ağır sonuçları olan tiksinti verici bir eylem olduğu”nu vurgulamıştı.

BM, Hula katliamını kınadı
BM Güvenlik Konseyi, Suriye'nin Hula kentindeki katliamı kınamış, bazı üyeler, Suriye hükümetinin uluslararası hukuku ve BMGK kararlarını ihlal ettiğini bildirmişti. BM Genel Sekreteri de Suriye yönetiminin tank ve ağır silah kullandığını aktardı. Rusya temsilcisi ise katliamda ölenlerin yakın mesafeden infaz şeklinde öldürülmüş olmasına dikkat çekmişti.
 
ISLAH-HABER
Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT