1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 47 Yıldır Ateş Yanıyor, İsrail, Her Saat Aksa’yı Yakıyor
47 Yıldır Ateş Yanıyor, İsrail, Her Saat Aksa’yı Yakıyor

47 Yıldır Ateş Yanıyor, İsrail, Her Saat Aksa’yı Yakıyor

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Enformasyon Merkezi (QPress), Mescidi Aksa’nın yakılışının 47’nci yıldönümü münasebetiyle etraflı bir rapor yayınladı.

26 Ağustos 2016 Cuma 20:04A+A-

Kudüs ve Mescidi Aksa İşleri Enformasyon Merkezinin yayınladığı raporda, işgalcinin Mescidi Aksa’yı işgal ettiği 1967 yılından şimdiye kadar Aksa’ya yönelik yaptığı saldırı, baskın ve tecavüzlere dikkat çekti.

Raporda, 2009 yılından şimdiye kadar 80 bin Siyonist yerleşimcinin Mescidi Aksa’yı basıp kirlettiği, işgal rejiminin Mescidi Aksa çevresinde ve altında 50 adet kazı yaptığı, Aksa’nın çevresinde 102 sinagog inşa ettiği belirtilerek, kuşatma, kazı ve Yahudileştirme şeklinde Aksa’yı hedef alan Siyonist üçgenin büyük bir tehlike oluşturduğu ifade edildi.

4 katliam, onlarca şehit.

İsrail Mescid-i Aksa içinde 4 katliam yaptı:

-1982 yılında Harry Goldman adındaki İsrail askeri, Mescid-i Aksa’ya baskın yaptıktan sonra namaz kılanlara rastgele ateş açtı. İki kişi şehit oldu, 60’tan fazla kişi yaralandı.

- 1990 yılında İsrail güçleri, Mescid-i Aksa içinde katliam yaptı. 22 kişi şehit oldu, 20 kişi yaralandı.

- 1996 yılında Mescid-i Aksa’nın kuzeyinde bir tünelin açılışını yaptı. Bunun üzerine “Tünel ayaklanması” adı verilen olaylar çıktı. Çıkan olaylarda 63 kişi şehit oldu. 1600 kişi yaralandı.

- 2000 yılında Likud partisi lideri Ariel Şaron, parti üyeleri ile birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın yaptı. Bu olay, ikinci intifadanın başlamasına sebep oldu. 29 eylül 2000 yılında işgal güçleri, Mescid-i Aksa’nın içinde 5 Filistinliyi şehit etti, 200 kişiyi yaraladı.

7 haziran 1967’de İsrail güçleri, Burak Duvarını işgal ederek kontrolünü ele geçirdi. Dört gün sonra Meğaribe mahallesi tamamen yıkıldı ve bu alana Yahudiler için bir havra ve alan yapıldı.

Raporda şu hakikatlere dikkat çekildi:

"21 Ağustos 1969 tarihinde meydana gelen yangın her ne kadar Siyonist işgal rejimin 07 Haziran 1967 tarihinde işgal ettiği Kudüs’e ve özellikle Müslümanların ilk kıblesi olan ve Siyonistlerin ağzıyla “Kudüs olmadan İsrail olmaz, Heykel olmadan da Kudüs’ün değeri olmaz” şeklinde ifade edilen proje kapsamında Aksa’ya yapılmış en büyük terör saldırısı ise de Mescidi Aksa’da çıkarılan asıl yangın bir dakika olsun hiç durmadı. 47 yıl önce başlayan yangın hâlâ devam ediyor. Bu yangın baskın, tünel ve kazılarla, Yahudileştirme ve yerleşkelerle sürüyor. Bu üç tehlike Aksa için devam eden tehlike üçgenidir."

Raporda, son sekiz yılda 80 binden fazla Siyonistin Aksa’ya baskın düzenlediği, bunlardan 66174 kişinin yerleşimci, 10747 kişinin asker ve istihbarat elemanı olduğu belirtildi.

QPress tarafından hazırlanan raporda işgalcinin Aksa’nın altında ve çevresinde gerçekleştirdiği tünel ve kazıların yanında, Kudüs çevresinde inşa ettiği yerleşkelerle ilgili de etraflı bilgiler verilerek, işgalcinin bu planlarla Aksa’yı tamamıyla ortadan kaldırmak istediğine dikkat çekildi.

Kaynak: Kudüs Sahnesi

HABERE YORUM KAT

1 Yorum