1. HABERLER

  2. HABER

  3. 4-C'liye İş Güvencesi Müjdesi
4-C'liye İş Güvencesi Müjdesi

4-C'liye İş Güvencesi Müjdesi

Özelleştirmeyle iş akitleri feshedilen ve diğer kamu kurumlarına nakil hakkı bulunmayan personel, emekli oluncaya kadar 4-C ile istihdam edilebilecek.

24 Temmuz 2014 Perşembe 22:04A+A-

Özelleştirme uygulamaları nedeniyle iş akitleri, kamu ya da özel sektör işverenlerince feshedilen ve diğer kamu ve kuruluşlarına nakil hakkı bulunmayan personel de yaşlılık ya da malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilecek.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında, AK Parti'li milletvekillerince yeni bir madde ihdasıyla ilgili önerge verildi. Kabul edilen önergeyle Devlet Memurları Kanunu'nun 4 maddesinin c fıkrasına yeni bir fıkra eklendi. 

Buna göre, özelleştirme uygulamaları nedeniyle iş akitleri, kamu ya da özel sektör işverenlerince feshedilen ve Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun kapsamında diğer kamu ve kuruluşlarına nakil hakkı bulunmayan personel de yaşlılık ya da malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilecek.

Bu kapsamda istihdam edileceklerin sayısı, öğrenim durumlarına göre çalışma şartları ve bunlara ödenecek ücretler ile diğer hususlar, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın görüşleri üzerine Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek.

AA

HABERE YORUM KAT