1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 384 Sünninin Katledildiği Banyas'ın Acısı Hala Yüreklerde
384 Sünninin Katledildiği Banyas'ın Acısı Hala Yüreklerde

384 Sünninin Katledildiği Banyas'ın Acısı Hala Yüreklerde

2 Mayıs 2013 tarihinde Banyas'ta 384 kişi Esed rejim güçleri tarafından vahşi şekilde katledildi. Katliamın üzerinden geçen 3 yıl ise halen acıları unutturmadı.

03 Mayıs 2015 Pazar 01:05A+A-
Banyas katliamının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen acılar halen taze. O gün yaşanan katliamda, Esed rejim güçlerinin Banyas’ın el-Beyda köyüne keyfi saldırıları sonucu ateşli ve kesici silahlarla net sayısı belli olmamakla beraber en az 384 kişi hunharca katledildi.
 
KATLİAMIN BAŞ SORUMLUSU BİR TÜRK VATANDAŞI OLAN MİHRAÇ URAL

Sünni sivilere yapılan en kanlı saldırı olarak da kayıtlara geçen katliam'ın baş sorumlusu Türk vatandaşı olan ve Suriye'de Esed rejim güçleri saflarında Mukaveme-i Suriye örgütünün lideri olan Mihraç Ural'dı.
 
SOSYAL MEDYADAN KATLİAM ÇAĞRISI YAPILDI

Esed rejimin önemli komutanlarından ve Suriye istihbaratına yakınlığıyla bilinen liderliğini yaptığı Esed yandaşı “Mukaveme-i Suriye” örgütüne mensup,  Reyhanlı katliamıının baş sorumlusu olan sırtlan lakaplı Esed'in Türk Celladı Mihrac Ural’ın Banyas katliamından kısa bir süre önce sosyal medyada yayınlanan bir videoda Ural'ın "bölgenin temizlenmesi" çağrısını içeren sözleri katliam talimatı olarak yorumlanmış ve kısa bir süre sonra Banyas katliamı gerçekleştirilmişti.


 
ETNİK TEMİZLİK ÖNCESİ OLAYLAR NASIL BAŞLADI
 
Banyas-Beyda, Suriye’de Esed rejimine karşı başlatılan savaşın başlangıcından bu yana herhangi bir silahlı çatışmaya tanık olmamıştı.
 
Esed Rejim güçleri, o gün 77 çocuk ve 62 kadın olmak üzere Banyas katliamında tolam 384 masum canı,  etnik temizlik adı altında vahşice katlederek, Esed işlediği bu katliam ile tarihe adını kara leke olarak yazdırmıştı.
Banyas’ta Esed rejiminin çocuk yaşlı veya kadın demeden silahlı ve bıçaklı kıyımları sonucu sivil halktan 384 kişi katledildi. İnsanların çoğu  sokaklarda, bazıları ise evlerde annelerinin kucağında ateşli ve kesici silahlarla öldürülmüş,doğranmış ve yakılmış vaziyette bulundular.

banyas1.jpg
 
O gün ki gelen haberlere göre halen tam can vermemiş insanların bedenleri Esed ordusu mensuplarınca araçlarla ezilmekte ve cesetleri yakılmaktaydı.
 
REJİM TV'Sİ KATLİAMI CANLI YAYINLA DÜNYAYA SUNDU
 
Bu şehirde Sünniler azınlıkta ve kontrol noktalarında Nusayri köylerinden gelenlerin oluşturduğu “Halk Komiteleri” üyeleri bulunmaktaydı. Suriye Baas rejiminin dünya kamoyuna tanıttığı Beyda Katliamını, teröristlere karşı bir operasyon olarak sundu.
 
Rejim kanalları yaşanılan vahşet ve katliamı yayınlarında hiç göstermediler aksine  rejim TV'si  sadece  Teröristleri öldürdük diyerek katliamı örtbas etmekle yetin
 
Katliamın başladığı an rejim kamerası


b-e2yv3iyaafu0w.jpg

Rejim güçlerinin işlediği katliamı belgeleyen fotoğraf ve videolar

Dikkat! Şiddet içeren görüntü
 
Haberin Videosu
 


 

Kaynak: Islahhaber

HABERE YORUM KAT

2 Yorum