1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 36 Ay Hapis Alan Selahattin Koç’ın Avukatından Açıklama
36 Ay Hapis Alan Selahattin Koç’ın Avukatından Açıklama

36 Ay Hapis Alan Selahattin Koç’ın Avukatından Açıklama

​​​​​​​Hukuksuz bir yargılama sonucu 36 ay hapis cezası alan Selahattin Koç’un avukatı Abdurrahman Özdemir’in açıklaması.

19 Mart 2018 Pazartesi 17:28A+A-

Selahattin Koç’un avukatı Abdurrahman Özdemir’in sitemize gönderdiği açıklama:

Son yıllarda, İslamın şiarları olan semboller üzerinden Müslümanlara korku salınmak istenmektedir.

Her Müslümanın evinde bulunan Kelime-i Tevhid bayrağı, çeşitli terör örgütlerinin bayrağıymış gibi gösterilerek, Müslümanlar hakkında davalar açılmakta, bu davalar neticesinde hüküm kurularak cezaevlerine gönderilmektedir.

Bunun en yakın örneği; 15.03.2018 tarihinde, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesinde yaşanmıştır. Selahattin Koç isimli Şahsa, tek celsede 36 ay hapis cezası verilmiş ve akabinde kendi hür iradesiyle geldiği mahkeme salonunda tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderilmiştir.

Selahattin Koç’a verilen 36 ay hapis cezasının sebebi facebook hesabından yapmış olduğu paylaşımlar olarak gösterilmiştir. Bu paylaşımlarda, Dini Mübin’i İslam’ın sembolü olan ve birçoklarımızın da evinde bulunan Kelime-i Tevhid bayrağıdır.

Selahattin Koç’un üç çocuğu bulunmaktadır, Çocuğunun birisi %100, diğeri %70 zihinsel ve bedensel özürlüdür. Selahattin Koç, günde 12 saat çalışarak çocuklarının geçimini sağlamaktan başka bir amacı olmayan bir kişidir.

Atalarımızın İSLAM üzere bize emanet ettiği bu topraklarda gerçeklere aykırı bir maddi durumla yapılan yargılamayla, kendi inancımıza hakaret niteliğinde ki bu karardan derhal geri dönülmesi elzemdir.

Kelime-i Tevhid bayrağı ve Peygamber mührü hiçbir örgüt veya gruba nispet edilemez, Bu bayrak ve mühür evrenseldir.

28 Şubat sürecinde Müslümanların şiarlarından birisi olan başörtüsü üzerinden Müslümanlara korku salınmaktaydı, şimdi ise Kelime-i Tevhid bayrağı üzerinden korku salınmaktadır.

Tüm dünyanın gözleri önünde yüzbinlerce vatandaşımızın dini duygularını bastıran 28 Şubatçı kadro hakkında görülen davada geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet başsavcısı esas hakkında mütalaa verdi. Birçok kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet dâhil uzun süreli hapis cezalarının istenmesine ve bu kişilerin kaçma imkânları varken tamamı tutuksuz olarak yargılanmaktadır. Peki, ikisi engelli olmak üzere üç çocuğu olan ve atölye işçisi olarak ağır şartlarda çalışan bir baba hakkında mahkemenin bu acelesi ve zulmü nedendir?

Soruyoruz, 28 Şubat gerçekten 1000 yıl sürecek mi?

img-20180317-wa0030-(1).jpg

1-004.gif

Selahattin Koç'un çocukları...

 

HABERE YORUM KAT

13 Yorum