1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. 300 Uygur Türkü İçin Hükümet Devreye Girdi
300 Uygur Türkü İçin Hükümet Devreye Girdi

300 Uygur Türkü İçin Hükümet Devreye Girdi

Tayland’da yakalanan 300 Uygur Türkü idam cezası ile karşı karşıya. Uygurlar sınır dışı edilip Çin’e iade edilirse kurşuna dizilecek. Türkiye, büyük bir trajedinin yaşanmaması için harekete geçti

26 Kasım 2014 Çarşamba 07:29A+A-

Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı Tayland’da yakalanan 300 Uygur Türkü için acil koduyla harekete geçti.  Dışişleri Bakanlığı Tayland hükümeti ile temasa geçti. Bakanlık Tayland’dan Uygurların Türkiye’ye iade edilmesini istedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile bakanlığın devreye girdiği ve uyguların güvenli bir şekilde Türkiye’ye getirilmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi. 

Dışişleri kaynakları kısa bir sürede içerisinde Uygurların Türkiye’ye getirilmesini planlandığını açıkladı. Baskıcı Çin hükümeti tarafından toprakları ellerinden alınan, dini baskılara maruz kalan Uygurlar çareyi ülkede kaçmakta arıyor. Tayland’da bir ormanda sahte pasaportlarla yakalanan 300 Uygur Çin’e iade edilirse ölüm cezası ile karşı karşıya kalacak. 300 Uygur, Türkiye tarafından kabul edilmediği takdirde Çin tarafından öldürüleceği ya da insan kaçakçılarının veya organ mafyasının eline düşecek.

Yeni Şafak | Nil Gülsüm

HABERE YORUM KAT