1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 28 Şubat’ın Yıldönümünde Okuldan Atıldı
28 Şubat’ın Yıldönümünde Okuldan Atıldı

28 Şubat’ın Yıldönümünde Okuldan Atıldı

Kur'an-ı Kerim ve Siyer derslerine giren ilahiyatçı bayan öğretmenin sözleşmesi, başörtülü olarak derse girdiği gerekçesiyle, 28 Şubat'ın yıl dönümünde iptal edildi.

28 Şubat 2013 Perşembe 19:42A+A-

28 Şubat'ın bitip bitmediği tartışıla dursun Eskişehir'de sözleşmeli olarak Kur'an-ı Kerim ve Siyer derslerine giren ilahiyatçı bayan öğretmenin sözleşmesi, başörtülü olarak derse girdiği gerekçesiyle, 28 Şubat'ın yıl dönümünde iptal edildi.

Okullarda verilmeye başlatılan Kur'an ve Siyer dersleri için Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı kadroya atanan ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde sözleşmeli olarak derslere giren Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Ön Lisans mezunu Kadriye Ünsal'ın sözleşmesi gerekçe belirtilmeden okul müdürü tarafından feshedildi.

Okul Müdürü Ercan Karakaya'nın, Kadriye Ünsal'a başörtülü derse girdiği gerekçesiyle dönem başından bu yana sürekli uyardığı ve diğer öğretmenlere bu şekilde kötü örnek teşkil ettiği yönünde uyarıda bulunduğu öğrenildi.

Okul Müdürü'nden, 'Kendisine bu şekilde derslere giremezsiniz. Bu doğru değil. Diğer öğretmenlere kötü örnek oluyorsunuz.' şeklinde ikazlar alan Ünsal, öğrencilerin bu durumdan şikâyetçi olmadığını müdüre iletti. Bunun üzerine, Öğretmen Ünsal hakkında, Kuran-ı Kerim ve Siyer Derslerine başörtülü girdiği ve uyarılara aldırış etmediği gerekçesiyle tutanak tutuldu. Söz konusu tutanağın ardından 26 Şubat 2013 tarihinde ise Öğretmen Ünsal'ın işten çıkarılmasına karar verilerek hakkında resmi evrak düzenlendi.

Öğretmen Ünsal'ın işten atıldığını gösteren resmi evrak ise 28 Şubat'ın yıldönümünde, kendisine iletildi. Okul Müdürü Ercan Karakaya tarafından çağırılan Öğretmen Ünsal, kendisinin başörtüsü taktığı gerekçesiyle görevine son verildiğini sözlü olarak bildirdi.

Kendisine verilen karar yazısında ise gerekçe gösterilmeden okuldan atıldığını öğrenen Ünsal, bugün öğlen son dersine girdi. Ders çıkışı öğrencileri ile vedalaşan Ünsal için öğrencileri çiçek takdim ederek, "Seni unutmayacağız öğretmenim" diyerek gözyaşı döktü.

Konuyla ilgili okul müdürü Karakaya açıklama yapmaktan kaçınırken, Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak da, yaşanan olaya sert tepki göstererek, 28 Şubat'ın halen devam ettiğine dikkati çekti.

Okulda patron müdür

Okuldaki diğer Müdür Yardımcıları tarafından da başörtülü derse girdiği için okulda istenmediğinin kendisine iletildiğini aktaran Ünsal, başka bir müdür yardımcısı tarafından okul müdürünün işveren olduğunu, o yüzden de kimin çalışıp çalışmayacağına onun karar vereceğinin ifade edildiğini dile getirdi.

Ünsal, 'O yüzden şimdi burada patron o. İşveren o olduğu için süreç bu şekilde son buldu. Başörtülü derse girdiğim için önce ikaz edildim, sonra da işime son verildi.' diye konuştu.

Müdürden öğrencilere tehdit

Bu arada, öğretmeni okulun kapısına kadar uğurlayıp, konuyla ilgili gazeteciler açıklama yapan öğrencilere Okul Müdürü Karakaya'dan tehdit geldiği öğrenildi. Okul Müdürü Karakaya'nın söz konusu uğurlamaya katılarak açıklama yapan öğrencilere, ' Kimi akşam televizyonda görürsem, onu okuldan atacağım.' dediği iddia edildi.

Okul Müdürü Ercan Karakaya da yaşanılan olay karşısında sessiz kalmayı tercih etti. Kendisinin üstünde amirler varken açıklama yapmasının mümkün olamayacağını belirten Karaya, konuyla ilgili soruları cevapsız bıraktı.

CİHAN

HABERE YORUM KAT

1 Yorum