1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat'ın Gizli Kasaları Açılıyor
28 Şubatın Gizli Kasaları Açılıyor

28 Şubat'ın Gizli Kasaları Açılıyor

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na ''28 Şubat'' ile ilgili belgeler gelmeye başladı. Komisyona batık banka belgeleri de yağıyor.

18 Ağustos 2012 Cumartesi 13:20A+A-

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun Hazine Müsteşarlığı, TMSF, BDDK ve bankalardan istediği ve kamuoyunda ''28 Şubat'ın gizli kasaları'' olarak adlandırılan batık banka dosyaları, komisyona gelmeye başladı. 

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen bankalar ve bu bankalarda görev alan üst düzey yöneticiler ile asker kökenli danışmanlar hakkında bilgi ve belge talebinde bulunmasının ardından, ilgili kurumların pek çoğu araştırmalarını tamamladı. 

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, yaptığı açıklamada, bilgi ve belge istedikleri ilgili kurumlardan gerekli dosyaların gelmeye başladığını söyledi. 

Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Halk Bankası'ndan 28 Şubat dönemindeki hesap hareketleri ve batık bankalarla ilgili bilgi ve belgelerin geldiğini belirten Şahin, ''Diğerlerinden de gelmeye devam edecek'' dedi. 

Şahin, gelen dosyaların titizlikle incelenip değerlendirilerek kamuoyuyla da paylaşılacağını söyledi. 

Konuyla ilgili BDDK ve TMSF'nin çalışmaları da sürüyor. Fon tarafından Meclis Komisyonu'na ve 28 Şubat savcısına gönderilmek üzere, off-shore hesapları, bankalarda ortaya çıkan kamu zararı, banka bazında yapılmış ödeme miktarı ile bu bankalarda görev yapan emekli generallerin isimlerinin yer aldığı klasörlerin hazırlanmakta olduğu bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT