1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat’ın Finansal Faturası 231 Milyar
28 Şubat’ın Finansal Faturası 231 Milyar

28 Şubat’ın Finansal Faturası 231 Milyar

Hükümetin Meclis’teki 2013 bütçe görüşmeleri için Hazine, TMSF ve BDDK uzmanlarınca hazırlanan bir bilgi notunda, 28 Şubat Süreci’ndeki vurgunun bir başka boyutu daha gözler önüne serildi.

15 Aralık 2012 Cumartesi 03:52A+A-

Darbelerin finansal zarar boyutu da her geçen gün daha da netleşiyor. Hazine uzmanlarının yaptığı son bir hesaplamaya göre, darbeci terör örgütünün bankacılık ayağını oluşturanların yol açtıkları zararların devlet iç borçlanma kağıtlarından doğan boyutu, kamunun üzerine 231 milyar lira ilave yük getirdi.

Hükümetin Meclis’teki 2013 bütçe görüşmeleri için Hazine, TMSF ve BDDK uzmanlarınca hazırlanan bir bilgi notunda, 28 Şubat Süreci’ndeki vurgunun bir başka boyutu daha gözler önüne serildi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun üç yıl önce hazırladığı “Raf Temizliği” adı verilen 20 kitapta, batık bankaların TMSF’ye faturası 30 milyar dolar, geçen sürede ekonomide yol açtığı toplam maliyet ise 65 milyar dolar olarak belirlendi. Ancak Hazine’nin yaptığı son “faiz yürütmeli hesaba” göre ise batakçıların net maliyeti 231 milyar TL (Yaklaşık 128 milyar dolar) olarak hesaplandı. 28 Şubat Süreci’ne giden 1994 yılından başlayan dönemde ve daha sonrasında devlet içleri boşaltılan şu bankalara el koymuştu: TYT Bank, İmpex Bank, Marmara Bank, Kıbrıs Kredi Bankası İstanbul Şubesi, İmar Bankası, Bank Ekspres, İnterbank, Egebank, Sümerbank, Yurtbank, Esbank, Yaşarbank, Bank Kapital, Etibank, Demirbank, Ulusal Bank, İktisat Bankası, Sitebank, Kentbank, Bayındır Bank, Tarişbank, EGS Bank Toprakbank, Pamukbank, Türk Ticaret Bankası

Furkan Altınok / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT