1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 28 Şubatçı Kafa Hala Direniyor!
28 Şubatçı Kafa Hala Direniyor!

28 Şubatçı Kafa Hala Direniyor!

Karadeniz Ereğli’de başörtülü bir üniversite öğrencisinin YÖK’ün yayınladığı genelgeye rağmen “Başörtülü” olduğu gerekçesi ile staj yaptığı okula alınmaması tepkilere neden oldu.

24 Şubat 2013 Pazar 13:30A+A-

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi'ne staj yapmak için gelen başörtülü öğrencinin Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar ile Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürü Naci Kılıç'ın talimatı ile derslere alınmadığı iddiası tepkilere neden oldu. Ereğli Haber'e konuşan Eğitim Bir-sen Kdz. Ereğli Şube Başkanı Nurettin Yeşilçiçek "Biz 28 Şubat'ın izlerini silmeye çalışırken, izler silinmemiş. İzler daha da derinleşmiş buralarda" dedi. Öte yandan Ereğli Haber'in aldığı bilgilere göre okula başörtüsü ile alınmayan Üniversite öğrencisi sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Karadeniz Ereğli’de başörtülü bir üniversite öğrencisinin YÖK’ün yayınladığı genelgeye rağmen “Başörtülü” olduğu gerekçesi ile staj yaptığı okula alınmaması tepkilere neden oldu.

Edindiğimiz bilgilere göre Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencisi öğretmen adayı Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi’nde staj görmeye başladı. Öğrencinin başörtüsü ile derslere girdiği Fakülte Yönetimi ve Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirildi. İddialara göre olayla ilgili olarak harekete geçen Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar ile Kdz. Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürü Naci Kılıç, okul yönetimine öğrencinin başörtüsü ile derslere alınmamasını istedi. Bunun üzerine başörtüsü ile derslere alınmayan stajyer Üniversite öğrencisi sorumlular hakkında Kdz. Ereğli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Eğitim Bir Sen Kdz. Ereğli Şube Başkanı Nurettin Yeşilçiçek ise konu hakkında bilgilerinin olduğunu belirterek “Biz 28 Şubat’ın izlerini silmeye çalışırken, izler silinmemiş. İzler daha da derinleşmiş buralarda” diyerek başörtüsü yasağı uygulayanlara sert tepki gösterdi.

“YASAKTA ANLAŞMIŞLAR”

Yeşilçiçek Ereğli Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bana gelen bilgi şu; Üniversite’den Anadolu Lisesi’ne staj için gelen başörtülü öğrenciler var. YÖK’ün bu konuda 1 ay önce yayınladığı bir genelge var. ‘Üniversite’ye başörtülü olarak girdikleri için, Milli Eğitim Bakanlığı personeli olmadığı için başörtülü olarak stajlarına devam edebilirler’ diyor. Ereğli Anadolu Lisesi’nde böyle bir hadisenin olduğunu bize bildirdiler. Olayın Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü ile Ereğli Eğitim Fakültesi dekanının bir anlaşması olduğunu söylediler. Söz konusu öğrenci il başkanlığımıza başvurdu. İl Başkanımızda Milli Eğitimle görüştü, böyle bir olay var. Ancak bu yasal değildir. Daha önce Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu’nda benzer bir hadise gerçekleşti. Daha önce şube müdürü olan bir arkadaşımız bunu engelledi. Stajyer öğrenci başörtüsü ile derslere girdi. En fazla “Öğrenci başörtüsü ile derslere girdi” diye tutanak tutabilirler. Bunu da Milli eğitime bildirirler. Öğrenci bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunmaya gitti.

“CUNTACILARA KÖLELİK YAPIYORLAR”

Biz Eğitim Bir-sen olarak kamuda özgürlük için 10 milyon imza kampanyası başlattık. Biz 28 Şubat’ın izlerini silmeye çalışırken, izler silinmemiş. İzler daha da derinleşmiş buralarda. Biz Memur-sen olarak her kes işine serbest kıyafetle gidebilsin. Biz 15 Mart’tan itibaren Genel Başkanımızın talimatı ile serbest kıyafetle okullara gireceğiz. Kim ne yapacaksa onu da yapsın. Bizim tavrımız, tutumumuz; herkesin özgürce inancını yaşamasıdır. Buna da kimse engel olamaz. Burası Türkiye. Artık darbeciler ve cuntacıların ülkesi değil burası. Ama o zihniyetle kalanlar ve o zihniyetten halen korkanlar maalesef halen kölelik yapıyorlar.”

Vedat Kılıç / Ereğli Haber

HABERE YORUM KAT