1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. 28 Şubatçı Batman Üni. Rektörü Görevden Alınmalı!
28 Şubatçı Batman Üni. Rektörü Görevden Alınmalı!

28 Şubatçı Batman Üni. Rektörü Görevden Alınmalı!

Sözü Esirgemeden programında Batman Üniversitesi’nde yaşanan tesettür aleyhtarı gelişmeyi değerlendiren Bahadır Kurbanoğlu, bu rezalete imza atan rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş'un derhal görevden alınması gerektiğini söyledi.

20 Aralık 2017 Çarşamba 16:31A+A-

Batman Üniversitesi’nde Dekanlığa gönderilen yazıda dekanlık yönetimi uyarılarak “üniversitenin Batı Raman Kampüsü'nde günün değişik saatlerinde ve farklı mekânlarda tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü halde, kimliği net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişinin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı” belirtilerek “bu tür giyim tarzı için çözümün tespiti ve ilgili mercilerce ve Dekanlığa bilgi verilmesi” talep edilmiş ve "Bahse konu öğrenciler, Dekanlığınıza bağlı bölümlerde öğrenim gören öğrenciler olduğundan, Dekanlığınızca, 'Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği' kapsamında gerekli işlemlerin yapılmasını hususunda gereğini rica ederim." denilmişti.

Tepkiler üzerine Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş bir açıklama yaparak kendini masum göstermeye çalışmış ancak bakanlığın konuyla ilgili soruşturma açmasına engel olamamıştı.

Üniversite yönetimi, son olarak konuyla ilgili yazışmayı basına ve kamuoyuna sızdırdığı gerekçesiyle İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Davut Okçu’yu görevden uzaklaştırmıştı.

Batman Üniversitesi’ndeki gelişmeleri Sözü Esirgemeden programının bu sabahki bölümünde gündeme alan Bahadır Kurbanoğlu, bu rezalete imza atan rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş'un derhal görevden alınması gerektiğini söyledi.

Bahadır Kurbanoğlu’nun konuyla ilgili değerlendirmelerini aşağıdaki videoyu tıklayarak izleyebilir veya dinleyebilirsiniz:

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum